Иуху днес е 22.12.2011 което ще рече, че вече дочувам почукването на вратата – Коледата идва. Е щеше да е по-добре да е дядо Коледа, ама в края на краищата има и други интересни неща които може да се случат на човек в периода 24 – 26 декември. Всъщност точно тях ще нахвърлям на бързо, дано всеки си хареса по нещо и го приложи. Отначало си мислех да ви предложа няколко вкусни рецепти за празничната трапеза, но после се замислих за следното: Как искам аз лично да изкарам празниците? И отговора определено не беше: готвейки. Признавам удовлетворението да седнеш на празничната трапеза и някой да похвали гозбите ти не е никак маловажно. Това обаче го правих миналата година, а тази си мисля че имам нужда от нещо малко по различно.

Започвам с най-популярния начин за забавление днес: гледането на филми. Тук може да проверите кои коледни филми сте гледали и кои не. И ако си мислите: коледен филм = сладникавост, веднага ви опровергавам с тези две предложения:
Bad Santa (2003)
A Christmas Tale (Un conte de Noël)
Обаче твърде много внимание отделих за филмите. До тук с тях. Следват горещото какао, което върви с горните филми, с бренди или с книга, може и комбинации от бренди и останалите две. Всички казват, че коледа е време за семейството, но според мен не за изхвърляне и опцията “време за мен”. Така че не се притеснявайте и ако отдавна се каните на някоя книга, възползвайте сега. Починете си, насладете и се и не забравяйте … какаото с добавка 😉

Така и така сигурно вече ме обявихте за алкохолик мисля, че сега е удачен момент да предложа и хазартни игри. Ако никога не сте залагали коледни сладки по време на игра на “Не се сърди човече” значи нищо не сте видяли от Коледа.

Други предложения са “Монопол”, различни игри на табла, домино, шах за по-умните и каквото още се сетите.

Следващата ми идея е само за онези които имат търпеливи съседи или последните не са в града за празниците – коледни песни. Идея нямам кога за последно съм ги пяла, даже и текстовете им не се сещам, но ако обичате караокето, сега е момента да направите едно с коледни песни.

В случай, че ви се намира сняг е задължително да го използвате по предназначение. Не този път не намеквам за алкохол, снега може да бъде използвам за: бой със снежни топки – боя сам по-себе си не е много коледен и не го препоръчвам по никое време на годината, но снега ще омекоти нещата … надявам се; направата на иглу и други архитектурни чудатости и форми на изкуство като това:

За шейните споменах ли? Ако ви се намират и няколко съседски и/или лични кучета нещата стават главозамайващи, а скоростите близки до тези на F1 (+/- 300км/ч.).

Аз обаче си нямам сняг, но пък си имам лед. Ако и на вас ви се намира в по-големи количества, то тогава опцията е една:

Мятайте се на кънките.

Със сигурност изпускам много забавни предложения, но се надявам вие да се сетите за тях и тази Коледа да е малко по-динамична от обичайното.

И най-важното, на Коледа не прекаляваме с нищо, това се прави на Нова година 😉


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.