Всички знаем максимата „наслаждавай се на мига”, но в края на краищата, поне за мен, си остава само максима, хубав израз. Обаче от време на време дори и аз имам прилив на положителни мисли и желанието да преобърна света. Ще ми се този миг да трае вечно, но какво пък, дори и да не е вечен, щом още го има значи още има и надежда наистина да преобърна света. Та се замислих, колко страхотен може да е днешния ден. Оказа се, че може да е достаааа изтрещян.

Според Уикипедия на днешния ден през 1916 в 24:00 часа България преминава от Григориански към Юлиански календар. С това преминаване от един на друг календар от историята биват заличени цели 13 дни. Датите от 01 до 13 април 1916 никога не са били, нищо не се е случило на тях, защото те просто липсват от историята на България – миналото е глухо, сляпо и нямо за тях. От 31 март, календара директно щраква на 14 април. Затова бъдете много внимателни тази нощ, и ако утре се събудите и видите, че календара показва 14 април просто не се изненадвайте, по-стряскащо ще е ако годината е 1916г. Поуката – да не позволяваме нито на Григорий нито на Юлиян да изяждат дните ни и да заличават времето. Чисто съвпадение, че шефа ми се казва Юлиян, а вашия да не е Григорий? Абе всеки ден си е наш, трябва да си го изживием както ние си решим, трябва да бъде запомнен. Затова, ви съветвам да запретнем ръкави и поне от 1 до 13 април да правим неща които ще запечатат тези дни на календара и нашата лична история няма да мълчи за тях. Нека голямото „запечатване” започне сега и току виж не успеем да го спрем на 13 април.

Ден като всеки друг – необикновен?!

П.П. Честит рожден ден на Магдалена Малеева, на Българската държавна филмотека, на варненския държавен симфоничен оркестър и на редица други знайни и незнайни „войни”, всеки със своята битка.


| RSS feed for comments on this post

One Response

  1. 1 Антовата
    2011 мар. 31

    Аз поставих началото още снощи, малко пенсионерско начало, но начало. Снощи за пръв приключих сериал в живота си – изгледах всички серии и всички сезоини. Не вярвах, че ще успея, но се спраих 😉