Вчера беше 1 май и по повод този празник за малко да залитна в сериозен размисъл и философски умозаключения, които да изложа пред вас. Е може би тях, ще ги оставя за догодина. Вместо това попаднах на Scott Weaver Това си струва да бъде видяно.

Този човек е не просто талантлив и търпелив скулптор, правещ еко-изкуство. Той е от онези хора за които думите са излишни и делата им казват достатъчно. Ако се чудите за какво е всичко това, ето малко суха предистория.

100 000 клечки за зъби, над 3000 часа работа, общо 34 години труд. Резултатът е наречен „Rolling Through the Bay“. Интерактивна скулптура, позволяваща да се разгледат забележителностите на Сан Франциско през един малко по-различен поглед.


(за да видите снимката в пълен размер, кликнете върху нея

Ето и някои от тези забележителности: Мостът Голдън Гейт, Чайна Таун, Painted Ladies, Двореца на изящните изкуства, типичния кабелен трамвай и др. Ето и всичко това в снимки.

Ето и едно видео, което не може да замени гледката на живо. А на живо може да видите тази скулптура от клечки за зъби до 31 май в The Tinkering Studio, в случай че имате път към Сан Франциско.

Ами това е, изкуството винаги предава най-ясно посланията на живота. В този случай – няма нищо по-смислено и пълноценно от това човек да създава, а това може да се постигне само с усилен труд. 34 години, но усилието си заслужава. Успех на всички трудещи се!


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.