След толкова много лед и сняг е време да се посгреем. Предвид младия си дух и горещата си кръв студентите, според мен нямат нужда от допълнително затопляне. Предвид обаче днешния студентски празник няма как да не вдигнем по една наздравица за тяхно здраве. Тъй като тяхното здраве би определило бъдещото здраве на цялото ни общество. Но сме в празничния декември и трябва да си говорим за весели неща. И ето ни идея, съчетаваща студентския празник и Коледа:

Елха, като елха. Вярно 8 метрова, но все пак елха. Особеното в нея , направена е от бурета на едно емблематично уиски. За съжаление допускам, че буретата не са пълни с кехлибарената течност, но въпреки това идеята не е за пренебрегване. Разбира се ясно е, че става дума за една чудесна рекламна кампания на конкретната марката, но какво пък след като един град си има елха и то не отсечена.

Тази идея е една чудесна и евтина алтернатива за всяка градска управа във връзка с предстоящите празници. И понеже ми е едно ведро (искам да подчертая че не е защото съм пробвала от съдържанието на горните бурета) нека споделя с вас моята гледна точка за коледно дръвче:
За мен няма нищо по ужасно от пластмасовите дръвчета и причината е една единствена – няма нищо по прекрасно от аромата на иглолистно дърво и мекия, гъделичкащ допир на игличките му. Та кое човешко творение ще може да измести подобно съвършенство? Сигурно част от вас са съгласни с мен, други не. Чест и почитание и към едните и към другите. И понеже сме на градска тематика, нека споделя и мнението си за градското коледно дръвче. И при него следвам същата концепция, но признавам че не във всеки град ландшафтите архитекти са съобразили и са засъдили иглолистно дърво на централния площад. Там където такова отсъства се заменя с пластмасово или отсечено. Твърдо против първото, за второ. Допускам, че веднага ще се възмутите, защото отсичането не е “еко”. Всъщност големите дървета рано или късно загиват и ако горския реши, че едно дърво е вече в края на жизнения си път, според мен няма нищо по-хубаво от това то да попътува малко и да види големия град. Достоен завършек на един живот е всички да ти се дивят и възхищават на големия ръст, респектиращата осанка и извървения житейски път.

За ваше и мое щастие обаче има алтернативи на пластмасата и отсичането. И ето ти една такава ведра, сгряваща и усмихващата алтернатива. В края на краищата ако ще слагаме псевдо коледно дръвче, което няма да ухае на смола, то поне да развихрим въображението си. Забравете за елементарното копиране, което правят пластмасовите дръвчета. Развихрете въображението и провокирайте себе си и семейството си. А ако не успеете няма страшно, откраднете от професионалистите.
За тази седмица вече имате едно предложение, очаквайте следващото през идната.

Дзън, дзън, дзън, дзън, дрзън, дзън – камбанки и еленчета навън!


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.