Не знам за вас, но Часът на земята 2011, за мен беше наистина готино изживяване – свещи, приятели, хубава храна … абе готина работа. Надявам се и вие да сте си изкарали добре. Така или иначе всяко хубаво нещо си има край, и за да облекча болката ви, че трябва да чакате цяла една година до следващия Час на Земята ви предлагам нещо също толкова хубаво. Хубаво и перманентно като боклука, който ни заобикаля. Оу да боклука може да е хубаво нещо.

Samuel Price създава много готини колажи от стари списани. Всъщност той е като машина за колажи. Всеки ден около 20 списания биват нарязвани на парченца и от тях се създават различни колажи. На седмица този човек ”рециклира” около 100 списания, за месец това са 400 списания, за година 4800, а за десет години 48 хиляди. Машина за колажи, машина за рециклиране, както и да нарека Samuel Price ми се ще и аз да мога да създавам подобен сорт неща. Колажите са наистина яко нещо, ето няколко от кучешката му серия:

Продължавам на татък с малко плажен боклук. Тъй като скоро ще стане лято, а с него ще дойдат и туристи (надявам се), ето няколко практични съвет, какво може да се направи с намереното по плажа: основно пластмасови боклуци, но и раковини, пера от птици и пр. Идеята е на Barbara de Vries, със своите дрехи и бижута тя отправя едно простичко послание – Пластмасата е вечна. Ето и няколко от нещата.

И накрая нека ви запозная с Andrea Bonelli и неговите бижута от отпадни метали.

Е следващия път преди да изхвърлите нещо си помислете дали не може да го претворите в нещо ново, красиво, потребно, за да не съжалявате после. А ако все пак не измислите нищо и просто го изхвърлите, то важното е да го изхвърлете на правилното място и да се надяваме, че ще попадне на правилния човек, който да му вдъхне нов живот.


| RSS feed for comments on this post

One Response

  1. 1 maze
    2011 мар. 28

    gotini kucheta