Вие спортувате ли? Аз лично напоследък не, срам, срам. Основно пребивавам на бюрото пред компютъра, модифицирайки седалището си във формата на служебния офисен стол. Ако и при вас е така, може пък да сме си взаимно полезни, а ако пък си спортувате може да дочетете статията само от любопитство дали няма още инфо по-долу за формите на хорските седалища ;)

Има 2 неща в офиса, които могат сериозно да повлияят на килограмите ви:
- късане на нерви покрай работата
- недостиг на време за хранене
Лошото е че по този начин може да свалите или да качите доста килца и няма как да разберете предварително, кой вариант ще се прояви при вас. Това което е сигурно обаче е, че ще си попилеете здравето. Аз не искам това, вие не го искате, даже и личния ви лекар не ще, защото си има достатъчно баби и дечурлига за преглеждане ;) Нищо лошо, все пак възрастните хора и децата са с предимство – дано само не са нашите баби и деца. Обаче сега гоорим за вас, а и за мен, за това обратно в офиса и да видим как може човек да го направи по-здравословен.

Ето и днешните идеи и за „здравословен” офис, пък кой знае, може и шефовете да решат, че им е писнало от болнични листове:

Предложение 1: Gamercize PC Sport е вашия офисен степер. Уловката е че го свързвате към клавиатурата и мишката си, и ако не натискате педалите те се блокират. Може да се ползва както в седнало, така и в право положение. Хубавото е, че ако някой иска да ви ползва компютъра ще трябва да се поизпоти малко.

Предложение 2: Топка за упражнения, един по-евтин вариант. Важното е да си подберете правилния размер, което е лесно, ако знаете следното: сядайки на топката, ъгъла между краката и пода трябва да е 120 градуса. А най-лесния начин е пробвайте и ще разберете. Идеята е седейки на топката по цял ден да ползвате мускулатурата си за да поддържате баланса и правилната си стойка. Е може първоначално да почнете с няколко часа на ден. Топката работи за вашия корем и гръб.

Предложение 3: Мини неподвижен велосипед за студените и дъждовни периоди, през които поне аз не карам големия си лилаво-бял велосипед. Ако идеята ви харесва и вече проверявате колко ще ви излезе доставката, е хубаво да знаете, че не всички модели и марки са тихички. Имайте едно на ум по този въпрос или си вземете хубави слушалки за музика :)

Предложение 4: Още сме на темата с велосипедите, но следващото предложение е от типа „направи си сам”. Нужни са ви: високо бюро, велосипед и заключващ механизъм за да не ви избяга колелото (виж тук). А ако не ви се занимава с производствена дейност директно може да си поръчате пълната еко-версията на Kickstand Desk от тук или само заключващия механизъм от тук.

Предложение 5: И на края отново за активни крака през целия работен ден, чрез една специална подложка за тях – Weeble.

И накрая нещо простичко, освежаващо и евтино – разходка в обедната почивка, също върши не лоша работа.

Тъй като ползването на всяко едно от горните предложения води да по-голям разход на енергия не забравяйте да се храните и то с нещо прясно, сготвено и вкусно. Варианта да си носите домашна храна е най-добрия според мен, само не забравяйте да отбележите пред колегите че готвите ужасно, за да не се налага да си криете обяда ;)


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.