В помощ на празнуващите 8-ми март, тъй като това е утре и нямаме никакво време за губене, ще съм директна. На 8-ми март жените очакват подарък, независимо какво казват или не казват, подаръкът никога не може да е излишен. А жените, които не очакват от никого подарък си го правят сами – момичета давайте смело. Та от която и група да сте, ще ви дам няколко идеи за подаръци и начин на пазарене не само за Деня на жената.

Независимо дали е зима или лято, жените ползват козметика – някои повече, други по-малко. Няма нищо лошо в това да се грижете за кожата си, стига да не одирате чуждата – хубавата козметика е естествената. Вече има достатъчно козметични линии хвалещи се с натуралните съставки на своите продуктите, все пак четете внимателно етикетите.

Ако избора на козметика ви се струва трудна задача, ето нещо по-лесно, но също толкова ароматно – ароматни листа и кори. Кедър, кипарис, хвойна – са чудесни ароматизатори за стая, които предпазват от молци, комари и други неприятни насекоми. Разбира се може да се комбинират с листа от различни ароматни цветя, кафе, канела и како. При всички случаи подобен сорт ухание е доста по-екологично от аерозолните ароматизатори. В случай, че се спрете на тази идея, може да се поразровите за това кой аромат как действа на настроението.

Така продължавам с нещо също толкова екологично, но доста по-успешно за подарък –бижутата. И ако веднага в съзнанието ви изникват благородни метали комбинирани с бляскаво шлифовани камъни, позволете да ви прекъсна. Да кой не обича лъскавите неща, но ако жената е „еко” по-сполучливо ще е някое керамично бижу или такова от дърво. Доста интересни предложения има по магазините и галериите, така че варианти не липсват.

И рязък завой от изкуството на бижутата към технологиите – соларно зареждащи се джаджи. Примерно зарядно за телефон със слънчеви батерии или фенерче с подобно захранване, раница със слънчеви панели и какво ли още не. Но малко жени биха се зарадвали на подобен конвенционален подарък, затова продължавам нататък. Курабийки, ако не сте поне малко на „ти” в кухнята ви предлагам просто да й направите курабийки, сложите ги в едно плетено панерче декорирано с панделка и готово. Нещо направено лично от вас, специално за нея винаги се оценява по-висок от купения подарък. И все пак ако не искате да рискувате и да й подарите пожар в кухнята и сте се спрели на някакъв подарък не забравяйте, че е важно как ще го поднесете.

Какъвто и екологичен продукт да изберете, ако го подарите в найлонова торбичка или в нова опаковачна хартия ще прецакате всичко. Най-добрия вариант е торбичка от рециклирана хартия или опаковка от плат. В случай, че подаръкът ви не пожъне успех – повторете няколко пъти колко екологичен, зелен и с грижа за природата е, това ще ви донесе бонус точки при всички случаи.

Хубав Ден на жената, и ако ви останат курабийки може да ги споделите и с мен.

П.П. знам, че не бях много изчерпателна, затова може да погледнете тук за малко повече идеи и вдъхновение по темата.


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.