В събота е най-романтичния ден от годината – на 26 март от 20:30 часа ще се отбележи Часът на Земята за 5-та поредна година. Идеята е, както казват от WWF, “да бъде насърчен всеки от нас да направи първи стъпки в ежедневието си към по-устойчив начин на живот”. Всъщност днес няма да ви говоря за Часът на Земята, или по-скоро не основно, ще споделя с вас за едно много красиво и нетрадиционно изкуство (е поне за мен така стоят нещата). Двете теми хубаво се допълват, че се надявам да ви запаля поне за една от тях.

В събота от 20:30 ще спрем осветлението, но не е задължително да останем на тъмно, даже аз ви препоръчвам да се възползвате от меката светлина на свещите и атмосферата която те създават. И понеже отдавна не съм казвала нищо за изкуството, време е да му обърнем малко внимание. Става дума за така наречената скулптура (или резбарство) на свещи, по известно по света като carving candle.

Тъй като идеята на изкуството е да му се насладят колко се може повече хора, а това определено е красиво и искам да споделя с вас изживяването. В първия момент човек се захласва, но когато почнете да гледате как точно се прави подобна свещ, мисля че „захласване” ще е слаба дума. Ето го и видеото:

Ето и още няколко „крайни резултата” направени пак от свещ:

Независимо дали имате или нямате под ръка подобен вид свещ, ви пожелавам тази събота да изживеете един приятен час на изгасено осветление. Дали ще запалите свещ, огън в камината или на открито, ще отидете на място с панорамна гледка към града или ще пийнете по чашка на загасено, варианти наистина има. Аз лично все още се колебая между питие на закрито и панорамна гледка на открито, ако скоро не успея да избера може просто да ги комбинирам.

За тези, които не са успели да се въодушевят от свещите скулптури и имат нужда от още стимули ето и официалното видео за Часът на Земята 2011, което трябва да ви надъха допълнително. А за останалите – Моля не злоупотребявайте с превъзбудата, че да не вземете да се отплеснете на 26-ти и да стоите на тъмно часк до сутринта 😉

Айде ще се видим в събота на тъмно 😉


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.