Никулден мина, следователно вече трябва да сме украсили чудните си градски колибки. Следващата крачка са подаръците и тъй като сме средата на декември и скоро ще почнат фирмените празненства предлагам първо да обсъдим възможните подаръци за колегите. Всъщност това може да е сплотяваща екипа или семейството дейност. В първия случай, може да си отделите малко повече време в разговори със „съкилийниците“ в офиса 😉 за да подразберете на какво биха се зарадвали. В случай, обаче че времето ви притиска и всяка минутка до края на календартната, финансовата или счетоводната 2012г. са безценни на работа, то тогава отделете вечерите си у дома за колегите. Съберете се със семейството и запретнете ръкави, защото както знаем най-хубавите подаръци са личните / ръчните, а най-ценното време по Коледа е това прекарано със семейството в изработването на украса, подаръци, опаковане, готвене, пеене и всичко на куп

Нека започнем с нещо лесно, поставка за химикали и други канцеларски принадлежности направена от пластмасови отпадъци:

Може да пробвате с усукани ленти от найлонови торбички в различен цвят около конструкция от тел. Това е универсално скучен подарък за офис, но ако го подарите на някой който вечно не може да си намери химикала из листите разпръснати на бюрото … може би ще е адски подходящ. Другия вариант е да му подарите химикал на връзка за врат.

Ако пък имате колега който вечно закъснява, то вземете стар дебел картон, оцветете го изрежете го, сложете му стрелки и направете това:

Е ако нямате стар механизъм от часовник, който да го прави истински и работещ, то поставете стрелките примерно на 9 без 10 в случай, че работното ви време е от 9:00 – добро смигване към закъсняващия, който така ще е винаги на време.

В случай, че на някой много му липсва пролетта, то съберете листа от зелените цветя в офиса или съседите от входа и му направете малка зелена картина, която да го крепи през зимните месеци:

По-скъпия вариант е да надуете климатика, да хванете пулверизатора и да си направите малък тропик в офиса и таитянско коледно парти по островитянски полички 😉

Някои колеги пък обичат да подремват, вечно са недоспали или след като хапнат на обед след това зверски им се доспива. Тук решението е лесно, вземате стар пуловер и го правите на хубава възглавничка. Красивата част от вън, излишната – вътре:

Последното ми предложение е за счетоводството, за да бъде винаги на светло бизнеса ви, то направете от стари издания на Държавен вестник един красив полилей за осветителното тяло в техния офис:

Ами това бяха моите 5 елементарни подаръци – ръчно производство, които обаче с хубав текст на картичката към тях и адресирани до правилните хора, могат да ви помогнат в службата … или пък не ;).


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.