Тъй като съм на отпускарска вълна, реших да обърна малко по-голямо внимание на лятното слънце от вън. За това ще ви представя няколко соларни глезотии. Започвам с най-плажното предложение: соларни дамски бикини за плаж.

Всички знаем, че по-голяма част от женското население отива на плаж, за да улови колкото се може повече слънчеви лъчи по тялото си. Тази цел съвпада на 100% с идеята на соларната енергетика, която покрива със слънчеви панели терени изложени на продължително слънчево лъчение. Е вие ми кажете, през летния сезон, къде е най-слънчево, ако не по женските тела изложени на припек. Затова съобразителния дизайнер Андрю Шнайдер, предлага комбинацията 2 в 1: дамски соларни бикини. Банските са покрити с гъвкави фотоволтаични ленти и USB конектори. Така всяка жена на плажа, ще може спокойно да слуша музика, чете книга или сърфира из нета без да се притеснява, че ще й падне батерията. От друга страна ощетените младежи, лишени от мъжки еквивалент на соларния бански, ще имат възможност за нов вид соларна плажна свалка: „Падна ми батерията, бихте ли ми вдигнали волтажа с банския си”.

Най-важния плюс на соларния бански е, че спокойно може да влизате в басейна или морето за да се охладите. Това е напълно безопасно, защото фотоволтаичните ленти не съхраняват енергия, а я предават директно към включената за захранване електроника. Единственото условие е преди да включите техниката да се уверите, че USB портовете са напълно сухи.

А дизайнерът Андрю Шнайдер продължава да работи върху реванша си към мъжете: спортни шорти с охлаждащ механизъм за бира. Е мисля, че съвсем скоро ще започнат бартерните сделки между девойки и младежи по плажовете.

Тъй като слънцето ме перна твърде силно днес, останалите предложения ще ви споделя в друг слънчев ден.


| RSS feed for comments on this post

One Response

  1. 1 Еко-Ехо Общество и екология » Престъпната такса смет
    2011 юни 13

    […] смущава факта, че в четвъртък темата беше изцяло лятна „Соларни бикини”, а днес съм на другия полюс с темата за […]