Лятото е тук! Това е сезона на откритите забави, честите излизания сред природата и малкото застояване у дома. Защо обаче толкова много обичаме да сме на вън и да се радваме на града, хората, небето, поляните и всякаква открита шир? Сигурно защото са ни се стегнали душичките и през лятото търсим и си наваксваме с разнообразие и простор в местата, събитията и хората. Обаче ще дойде зима и всичко това ще свърши, не че искам от сега да ви скапвам настроението, напротив, предлагам ви вариант как да вкарате малко повече простор и разнообразие у дома. Тъй като сега е момента за ремонти, мисля че предложението на Studio Garneau може да ви се понрави.

Transformer е апартамент от нов тип, който се променя и модифицира спрямо конкретните нужди на своите обитатели.

Пространствата са динамични и мултифункционални, причината е стената в центъра, която отделя спалнята, всекидневната и трапезарията. Когато стената е дръпната скрива спалнята напълно и разкрива библиотеката:

Когато спалнята е отворена, стената скрива библиотеката

Ако леко сте се объркали, ето плана на целия апартамент, който ще разясни картинката със всички тези подвижни стени-врати, които обединяват или разделят отделните пространства.

А ето я и спалнята, която също ту се появява ту скрива, в зависимост от нуждите на обитателите


Когато леглото го няма се получава едно празно, хубаво и светло пространство, което може да ползвате за йога за парти и дори за кинопрожекция.
Дизайнерската баня пък изглежда като мини спа със синя мозайка и вечната тема, даваща уют в лицето на дървото.

И тук всичко е полувидно и само можем да се досещаме къде са шкафовете с кърпите и козметиката. Много джемсбондско 😉

Непосредствено до банята е гардероба, малък спретнат и мултифункционален, като целия апартамент.

Ето поглед и от кухнята към всекидневната:

И в кухнята всичко е оптимизирано с идеята да се пести място. Масата за вечеря може да регулира височината си, и да се превръща в работен плот или бар, а когато не се ползват пейките се побират под нея.

Още щкафове има и под модулната мека мебел във всекидневната.

Нито сантиметър от пространството не е прахоса, всичко се използва. Определено това не е жилище за вещомани, но пък и кой вещоман би искал малко и компактно жилище със скрити в стените и в мебелите шкафове с вещи. Подобно динамично жилище, което се променя спрямо ежедневните задачи на своите може да намери своето приложени във всеки един съвременен град. Стилно, модерно и динамично, идеалното жилище за всеки … несемеен 😉

източник: www.inhabitat.com


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.