Днес е 3 март, единственият ни национален празник. Затова днес няма мърдане – ще трябва да се празнува. Не съм привърженик на многолюдните сбирки и масовите прояви, признавам че тълпите от хора не са ми любими, но днес е различно и ще направя изключение. Направете го и вие, защото 3 март трябва да се празнува на вън сред много хора, сред сънародници. Не се извинявайте с времето, облечете се по-топло и ходом марш.

В края на краищата ако не можем да излезем на улицата днес, в празничен ден, как очакваме да се съберем и да сме единни в решаването на общите ни проблеми? Затова поне днес забравете за пазаренето, готвенето, чистенето, ракията и салатата – нека днес избягаме от битовизма и се оставим на празника. А той поне за Варна започва в 9:00 часа в катедралата Свето Успение Богородично с Празничен молебен за България. След това идва най-интересната част: тържественото издигане на националния флаг. Самият израз «национален флаг» пробужда у мен тържественост и леко страхопочитание – защото това сме аз и вие, тези преди и след нас, всички заедно сме този флаг. Някак звучи вечно, или поне така се надявам да бъде. Ако сте хванали ритъма, ходом марш! Защото какво е 3 март без шествие от катедралата до паметника на Граф Игнатиев, след това до Мемориалния паметник на украинските воини, и накрая до Паметника на руските войни.

За тези които се успат днес, имам контра оферта, да дойдат направо пред Радио Варна в 12:00, когато ще стартира 48-ата лекоатлетическа щафетна обиколка на Радио Варна. Нищо професионално, просто малко спортен дух.

И накрая 18:30 входа на Морската градина, деня ще завърши с Празнична заря – проверка. Тада да дам!

Но ако случайно пропуснете целия днешен ден, имате последна възможност да наваксате в петък, когато стартира състезателната част на 55-ата ветроходна регата „3 март”, е разбира се стига да имате съд с платно 😉 за да ви допуснат до участие.

Ами това е то, просто елате на улицата, нека сме заедно. Ако не днес, то кога?

Честит празник!


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.