Модна пътна безопасност

Основната функция на закона за Движение по пътищата е да направи условията при придвижване безопасни. Но закона може да се окаже недостатъчен при отсъствие на самосъзнание, а когато такова липсва идва на помощ … модата.

Модата е универсалното оръжие. Тя може да ни накара първо да пропушим, а после да спрем да го правим. Може да унищожи даден животински вид, а след това да спре избиването на животни заради кожата им. Модата може всичко, включително да направи пътищата една идея по-безопасни поне за велосипедистите.

Ето няколко модни решения, които през деня не бият на очи, но затова пък вечер могат да са животоспасяващи.
Светещи в тъмното чорапи или маншети:

Разбира се чантата също може да изглежда добре и само да загатва че има и скрити предимства – светлоотразители:

Ако имате хубав червен шлифер, но тази година на мода са десените на точките веднага може да влезете в крак със световните тенденции, като налепите малко светлоотразителни точки по шлифера.

Нещо и за мъжете, чиято професия изисква задължителното носене на вратовръзка. Райето си е класика при този бизнес аксесоар, но при велосипедистите всичко трябва да максимално функционално. Така дори обикновената мъжка вратовръзка може да стане част от светлоотразителното оборудване на велосипедиста.

Шапка и шал за хладните сезони:

Но докато дойдат есента и зимата имаме още малко време да се порадваме на лятото. Тъй като това е най-оскъдния от към облекло сезон, възможностите не са много:


Ако карате велосипед с подобна рокличка определено няма да останете незабелязани не само през нощта, но и през деня … особено ако сте мъж 🙂

Има наистина много модни възможности, които дават допълнителна безопасност на пътя чрез добавените светлоотразителни елементи. Така или иначе на първо място си остават класическите методи: фар с бяла или жълта светлина, стоп с червена светлина, и светлоотразители на спиците и педалите. Това е задължителния минимум, от там на татък е вашето въображение в сферата на модното и екстравагантното.


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.