Боговете сигурно са полудели

На фона на всичко което става в страната:строителство в национален парк Пирин, подаване на оставки, протести и т.н. се чудя къде съм аз и къде е светът. И стигам до вариантите А и Б:
А) май на никой никак и за нищо не му пука и никой никак не му и мисли
Б) май всички са полудели и всеки се е скрил в свой собствен свят
Сигурно и А и Б са етапи в развитието на една и съща болест, но коя е болестта и какво е лечението? Имам някои допускания, но за сега мисля да се отдавам на лудостта. Леко несериозно, леко иронично или просто леко предлагам да я караме в оставащите дни от тази нелека седмица.
В социалните мрежи плъзна следната анкета: Кого ще изберете на предсрочните избори?“
1) Луфтханза
2) Бритиш Еъруейз
3) Еър Франс
4) Туркиш Еърлайнс
5) Друга авиокомпания

И в този ред на мисли, отивам в Белгия на почивка. Понеже не мога да си го позволя нито като време, нито като разход, ще ползвам услугите на google.com за директен полет. От бурна България в спокойна Белгия, бам и съм там. Предлагам да отседнем в един епичен хотел, който и по име и по форма и по външност, та и по предназначение си е Троянски Кон. Като истински такъв, той е от дърво, на колела е (за лесно транспортиране) и спокойно може да преспите в него една или повече нощи (зависи какво ще превземате). Аз лично за сега нямам намерение да превземам, за това спокойно мога да остана там вътре сгушена поне 7-8 нощи.

Троянският кон в Белгия, прилича много на нас българите – има две мистични и напълно различни лица. От вън гръцки, а от вътре келтски, е при нас е малко наопаки: външно се преструваме на западняци, а от вътре сме си чисти южняци. Но важното е да сме атрактивни и да успеем да се продадем за по 150$ на вечер, толкова е нощувката в Троянския Кон. Е за гърците нощувката сигурно е била безплатна, но пък сигурно са си платили цената по друг начин.

Къде свършва абстрактното и започва реалното – никой не може да каже, дори подозирам, че и Нео от Матрицата не може. За това се връщам в хотелската стая, направена от кал, вар и слама. Първобитно, но ефективно – изолира и зиме и лете. Събираш малко дървен отпадък, никому ненужна слама и кал и създаваш уникален и рентабилен бизнес … дали и ние можем да съберем остатъците от държавата и да я направим рентабилна и успешна?

Ще видим. Може би важното е от къде ще дойде дървения материал и калта … дано не е от Пирин!


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.