Scrooser_0 copyЕдно нещо прави силно впечатление в Италия и Франция – карането на велосипеди и мотопеди и ниското ниво на сърдечно-съдовите заболявания. Едва ли само това е причината за по-здравите италианци и французи, но определено оказва влияние върху заболяваемостта, фигурата и джоба им. Защото ако при нас цената за бензина е в лева, там е почти същата но в евро. Така или иначе знаем, че богатите са богати не само защото получават по-добри заплати, но и защото знаят как да ги инвестират, а не да ги прахосват. Та мисля си ние и без друго нямаме такива мегаполиси като тях или с други думи градовете са ни по-малки, което прави много по-лесно предвижването със собствена тяга 😉 Признавам, не е приятно да отидеш потен на работа, но затова пък са измислени различни варианти, един от които ви представям днес Scrooser.

Това е мотопед, който обаче може да ви накара да се почуствате поне мъничко като Супермен. Това се дължи на технологията му, която позволява при оттласкване с крак да задвижвате електромотора, който вдига скорост от 25 км./час. Корпусът пък е алуминиев с общо тегло на мотопеда от 28 кг. и забавен дизайн.

Scrooser_01

Лесен за паркиране, маневрен и екологичен. Като цената до 31 август е скромна само 3 630 евро 🙂
Scrooser_02

По груби мои сметки ако билетчето за автобус остане 1 лв. ще си го избиете за близо 14 години ;). Но ако го сметнем в литри газ са около 5584 км. или горивото нужно за година – година и половина в зависимост от това къде живеете и работите. А като го сравним с цената на един електромобил … е мисля, мотопеда е доста по приемлив вариант. В краен случай може просто да продължите да се предвижвате по стария си начин и да инвестирате тези пари в своето здраве, като посещение на фитнес или йога, плуване или танци така тези евра ще ви стигнат за около 11 години. Ако комбинирате със засаждане на дръвчета и други практики поглъщащи въглеродния ви отпечатък може да съкратите спорта до към 5-6 години и останалите средства да инвестирате в зелени дръвчета, храсти и растителност и грижата за нейното опазване. Така определено ще спите спокойно че сте погрижили за себе си и за тези които сега растат и възпитаваме.

Е пожелавам ви Scrooser за Коледа или Тесла модел S за скромните 64 хил. долара.


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.