Бъди брадат – пий бира

Никога не съм упреквала не избръснатите гладко мъже, и вече никой не може да ги упреква. Били неглиже, всъщност това не е недоглеждане или мързел, а кауза – бездействието също е действие и има последствия. Ето каква е цялата тая работа за това защо мъжете не трябва да бъдат упреквани, когато отказват бръсненето или поне тези до 5 юни.

5 юни е световния ден на природата. През миналата година, акцент бе биоразнообразието, а през 2011г. – горите. Така или иначе всички сме свързани и всеки елемент от кръговрата е важен. Затова независимо дали спасяваме биоразнообразието, горите или водите, ние спасяваме себе си. Изхождайки от тази простичка логик, група любители на бирата (хората стоящи зад марката Budwiser) предлагат също толкова простичка мярка. Aкo американските мъже се откажат от бръсненето до 5 юни, ще бъдат спестени 1 мил. галона вода (за да получите по-нормална мярка, например литри просто умножете по 3,8). Кампанията е с мото: “Grow One, Save a Million”. Безспорен факт е, че това е най-лесния начин човек да помогне на планетата, или поне е най-лесния за мъжката част от човечеството.

Схемата вече е тествана през 2010г., когато 1200 служители в Anheuser-Busch спестяват 42 000 галона вода (159 600 литра) вода, като не се бръснат през седмицата предшестваща до 5 юни. А каква е връзката между подобна кампания и производител на бира надявам се е ясно – пестете водата, за да има бира. Имайте милост другари иде лято, за това моля не се бръснете до 5 юни, за да има бира за всички. Включете се в бездействието на бирения гиганти, на неговите служители, партньори, доставчици и търговци, целта е една тази година да бъдат спестени 126 000 галона вода (478 800 литра). Ами освен дружно да запеем: let it grow, let it grow, let it grow, какво друго ни остава – природата и бирата го изискват от нас.

Ако колежките жени си мислят, че тук те не играят аз ще кажа – да, ама не! Паисий си е имал своята просветителска дейност, е ние си имаме наша – да информираме и насърчаваме мъжкото обкръжение да не се бръсне една седмица. Ако мъжете пият бира, ние да не би да ядем пасти в горещите летни нощи. И ние имаме нужда от бира, а бирата от вода, въпреки че Budwiser са намалили с 34% употребата на вода в производството си. “Grow One, Save a Million” или в превод „Бездействай сега, за да пиеш бира после”

Наздраве мъже и жени! За здравето на природата, демек нашето.


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.