Вело-изкуство

Времето все още не може да вземе решение – става или не става за каране на велосипед. И докато март е все така в своята обичайна позиция – “Аз се колебая” предлагам ние да поспретнем возилата. Направете профилактика на главините, почистете и смажете броните и жилата, настройте скоростите, почистете и смажете веригата, една профилактика на вилката, напомпайте гумите и ако ви останат някакви части, които не си спомняте за какво точно служат, може да ги използвате по нов и съвсем нетипичен за тях начин.

Е френският художник, който прави тези скулптури използва доста “излишни” елементи, които са не само от велосипеди, но и от пишещи машини, кухненски джаджи и каквото още му попадне. Това което ме впечатли в скулптурите не е само добрия детайл, но и факта че всичко по тях е направено без заварки. Всъщност май точно това помага за изпипването на всяка подробност, гънка и линия. Трудоемко, но си е струвало. Няма как, трябва да се съглася, че французите знаят как да създават изкуство.

Нека обобщим:
1. Идва пролетта, за това ни напомнят и забавните метални животинки и гадинки
2. Ако не можете сами да се справите с подготовката на велосипеда си за новия сезон, по-добре го заведете при някой, който знае какво прави
3. В случай, че все пак обичате да работите с ръцете си и да научавате нови неща, тогава смело се пробвайте.

И ако все пак нещо ви остане, използвайте жълтия контейнер или развинтете болтчетата на въображението си и да видим какво ще създадете.


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.