Жегавите летни дни са пред нас. Сигурно и те ще отминат неусетно, като цялото лято, но не трябва да се натъжава. Напротив, трябва да мислим колкото можем по-свежо и зелено. Признавам напоследък малко ми тежи ходенето пеш или въртенето на велосипедните педали в горещите часове от деня. И все по-често се прокрадва мисълта да ползвам моя зелен автомобил. Всъщност единственото зелено нещо в него е цветът му, но както се оказва това лесно може да бъде променено. Ето няколко идеи как да раззелените ежедневието си и по-конкретно вашия личен автомобил. А при желание може и този на съседа 😉Предимството на това покритие е, че няма как да ви глобят за неизмит автомобил 😉

Идеята е наистина свежа, но за реализирането й определено е хубаво да имате под ръка луд градинар за напътствия. Аз лично за сега съм на етап разучаване как да си отгледам мъх. Има разни рецепти при които се прави смес от измит във вода мъх, миксиран с мляко, захар и бира. След което се маже върху повърхността и се чака да израстне. Като резултата се очаква да е нещо такова:


Рецептата може да вземете от тук. Но до колкото се информирах всеки конкретен мъх има нужда от определени хранителни вещества и ако са му в повече нищо не се получава. Е винаги стои варианта да се използва изкуствена трева:

Друг вариант е ако ви се намира някой автомобил, който е излязъл от движение, но никой не иска да го бракува, ето няколко варианта за освежаващи и разкрасителни козметични процедури от природата:

Всъщност по-голямата част от тези зелени автомобили имат за цел да привлекат вниманието върху проблемите на природата. Е определено привличат вниманието


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.