Хубавите новини са малко, но не липсват. В началото на седмицата ще ви покажа един добър пример за група хора събрани по стечение на обстоятелствата, които въпреки различията са се обeдинили около идеята, да имат по-добър дом. Всъщност думите ще са по-малко, а ще наблегна на снимките.Повечето живеем в жилищни комплекси, които по своя замисъл са чудесни, но нещо поддръжката и порядките ни куцат. Може би защото никой не избира роднините и съседите си, обаче това не винаги е извинение. Мястото е кв.Възраждане във Варна, бл. 43, вх.3 – едва ли всички съседи са подбирани с конкурс, но хората са успели да постигнат онова, за което повечето от нас си мечтаят – усещането, че живеят в истинска къща с двор.

Чисто, спретнато, зелено. Какво повече му трябва на човек?!?

Цветя в саксии, прясно изкосена трева, сенчести дървета и кът за отдих. Всичко това е в резултат на три годишен труд, общ труд.

Резултата е една градинка-оазис, която посреща с усмивка всеки който иска да се порадва на лятото. Макар и на 8 етажа, вход 3 на блок 43 определено създава усещането за истинска къща с двор, която приема с отворени обятия и стари и млади от целия квартал. А работливите съседи продължават да мислят за подобряване на вече създаденото, планират да направят детска площадка във втората част на градинка. Дано и този път успеят въпреки непосилната за сега сума, която е нужна. Кой знае може пък отказа на районното кметството, да се компенсира с подкрепа от голяма община. Аз им пожелавам успех и се надява да успея и аз да последвам примера им, защото явно може!


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.