За да опознаеш природата, трябва да се докоснеш до нея. Един от добрите начини за това е спорта, а едни от най-подходящите видове спорт, за тази цел, са екстремните. Често пъти хората не разбират какво всъщност дават спортовете наситени с адреналин и определят практикуването им като безумство. Когато човек не познава способностите на собственото си тяло и дух, лесно може да изпадне в заблудата, че едно или друго занимание е безразсъдство.

Продължавам поредицата, целяща да докаже, че няма невъзможни неща с видео за downhill и freeriding. Това са различни стилове на колоездене в пресечена местност (off-road). Момчетата които го практикуват могат да ви разкажат за доста места по света, чието прекосяване е изпитание за пешеходците, а те ги покоряват с байкове. Не знам дали дивите животни се радват на този особен вид посетители по планините, но на мен определено ми въздействат зареждащо. Вижте първото видео:

Да опознаеш света – заобикалящия те и своя вътрешен, често пъти значи едно и също. Ето защо си мисля, че за да стигнеш до пустинята Гоби, следва първо да си опознал кътчетата в родното ти място. Затова ви предлагам да хващате туристическите обувки или пък байковете и да се запознаете с родните ни баири, които предлагат близо 40-те планини в България. Мисля си, че все ще откриете места подходящи за downhill или freerideing подобни на тези от следващото видео:

За ентусиазиралите се, ще кажа: Не правете това вкъщи, идеята на спорта е да се практикува на открито. Признавам, всеки спорт крие рискове, но най-големия риск в нашия живот е да го изживеем и да не сме разбрали на какво всъщност сме способни. Вярвайте в неоткритите кътчета на своето съзнание, в неизползваните сили на своето тяло и след това потърсете нещо за хапване. Задачата си е изморителна, но си струва, хващайте кецовете и открийте своя спорт.


| RSS feed for comments on this post

2 коментара

  1. 1 lilia
    2010 сеп. 23

    Сами ще си правим жегата.Иначе – студ на кутийки.Пък за ядене не мисля.Има време и за това-вярно треперя от пресечената местност, спусканията са сериозно изпитание, но е гот

  2. 2 Антова
    2010 сеп. 23

    Радвам се, че някой се надъха от видяното. Я кажи правилно ли съм разбрала, че ти практикуваш нещо такова?