Да раздвижим краката

Олимпиада е! Въпреки това май по време на олимпийските игри спортуваме най-малко. Разбира се винаги може да се намери златната среда в която съзерцаваме любимия атлет или дисциплина и в същото време се грижим и за собственото си тяло. Като бонус към всичко това нека включа и отмятането на малко домакинска работа. Има едно такова решение комбиниращо всички тези 3 дейности, обаче не знам до колко ще ви се понрави. Все пак вижте сами, а аз ще изтъкна своите доводи “за”.

Това е крачна перална машина на цена 40$, клас на енергоефективност AAAAAAAA…. абе много “А”-та, просто защото не използва никакво електричество.

Като видях тази пералня си помислих: Ех, колко романтично! Обаче освен романтично, може и да е практично за места където няма електричество – примерно когато сте на къмпинг за по дълго време или на вилата, където електроразпределителните дружества имат неповторимо чувство за хумор – ще има ток, няма да има ток, ще има ток, няма да има ток… Подобна крачна пералня е полезна и за хора които не обичат много да спортуват, но пък нямат нищо против да си посядат например пред телевизора. Та ако бюджета не ви достига за фитнес уреди, може да си купите фитнес пералня. Всъщност основния замисъл на машинката е да помогне на хората с ниски доходи в слаборазвити райони без електричество където жените прекарват по около 6 часа в пране на ръка и така около 2 – 3 пъти седмично. Доста труд си е, а да не говорим за натоварването в китките и гърба. Да си призная и аз от време на време пера на ръка, което никак не ми е проблем – все пак са единични случаи. Това което истински ме тормози в целия процес е изцеждането на дрехите – ужасно мъчно ми е. Докато с това осъвременено бидонче пере и суши – действа си като барабанна сушилня, въртиш педалите и се започва центрофугирането.
Крачната пералня е добре алтернатива и за тези, които искат да живеят по-екологично, но за сега не разполагат с нужното за да си произвеждат електроенергия от възобновяеми източници. Признавам идеята не е никак лоша за всеки дом, единствено мога да ви посъветвам да не купувате пералнята с педали като подарък за тъщата. В такива случаи дори и здравословната еко пералня, може да се окаже доста не здравословна 😉


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.