Тази седмица май съм на тема “Дом, офис, вила”. Днес ще ви заведа в “Пещерата”, това е нова хипер ултра модерна палатка. Ако питате мен е яка, много яка, ама няма да дам 670$ за нея, което не значи че не мога да си помечтая и да се информирам как се движат къмпинг технологиите. Е нека влизаме в “Пещерата”.


Палатката побира до 3-ма спящи и до 6-ма седящи, което е благодарение на петте модула образуващи форма на диамант. Пподвижната къща е направена от два слоя, които са непромокаеми. Вътрешният заедно с това е дишащ, като е достатъчно плътен за да предпазва от комари и да не се вижда през него. Материята верно е синтетична, но е много лека и супер здрава – е поне така казват, а едва ли ще имам възможност лично да я проверя, пък и ако случайно си я купя, едва ли още на първия ден ще й скоча с мачетето за да я тествам. Здравината е особено ценна наистина за пода на палатката, тъй като ми се е случвало да опъна моята на изкосена ливада, която изглежда перфектно, защото не се виждат вече дебелите колкото палеца ми бодили, които са били изкусени и сега стърчат само малки невидими колчета, които дупчат както палатката, така и хълбока ми … е няма как без ценния опит от моменти в къмпингуването.

Освен материята която няма да пусне дъжда в спалнята на открито, основното предимство на палатката е, че е надуваема. Всички части са свързани, единственото което се иска, е да бъде надута. Това отнема около една минута, тъй като се ползва някаква шантава бърза технология за изпъване на рамката с въздух.

Интересно, ако палатката е водоустойчива и надуваема, дали това означава, че може и да плава  Ех … дано скоро стане масова и й падне цената, за да може да направим няколко уникални теста на способностите й, за които имам всичко необоходимо: мачете и море 😉

Нека сезона на палатките започне сега!


Източник: http://heimplanet.com/


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.