Аз не съм голям фен на разкрасяващи процедури, но за това пък съм фен на това нещата да се случват по най-естествения и красив начин. И ето на попаднах на една услуга, която максимално отговаря на тези две изисквания – хем природосъобразна, хем красива. Какво ще кажете за педикюр оформен от малки нежни рибки. Цамбурвате краката във водата и рибките започват да се хранят с вашата умряла кожа от ходилата.

Само си представете гъдилкащото им докосване. Луда работа наистина. Тъкмо се въодушевих от идеята и ето на оказа се, че услугата вече е забранена в над 14 щата в САЩ. Причината е все така тривиална, както при много козметични процедури – те разкрасяват, но за сметка на здравето. Оказва се, че рибките могат да пренесат редица зарази, а красивата бистра вода е добра среда за живот и размножаване на бактериите. Така правейки си педикюр може да си лепнете сепсис или менингит. Изследванията сочат, че подобни процедури са изключително опасни за хора с отслабен имунитет каквито са диабетиците, болните от СПИН и рак, хора в напреднала възраст, както и всички онези с ранички по кожата.

Хубаво нещо са тропиците, почивките по островите и предлаганите екзотични услуги, но ако случайно се изкушите да топнете крачета в местно козметично студио, по добре си спестете този разход и възможността да си лепнете някое и друга екзотична болест.

Радвам се, че споделих тази животоспасяващ информация, защото тя спасява както вашите телца, така и тези на рибките, които също стават невинни жертви на болестите, които ние хората разнасяме. Останете със здраве и разбира се с еко-ехо. До четвъртък 😉


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.