Петък е, и въпреки, че работната седмица беше кратка, ми се ще да освежа деня ви с нещо малко, сладко и полезно. Ако сте от хората които работят в офис, и за вас календара не е просто рекламен подарък от бизнес партньор, а нещо жизненоважно и необходимо, тогава имаме допирни точки. И като стана дума за жиненоважни неща, всички знаем как често не ни остава време за закуска и/или обяд, и какво се получава, че често пъти заради натоварения си график не хапваме нищо. Това противоставяне между календара и храната, вече е преодоляно с щурата но ефектна идея за – ябълковия календар.


Както става ясно от снимката, календара представлява една тръба, пълна с такъв брой ябълки, колкото са дните от съответния месец. Когато изядете една ябълка, на нейно място се появява съответната датата.

Идеята наистина е приятна, опростена и най-важното здравословна. Ако не сте виждали по книжарниците подобен вид календар от ябълки или някакъв друг плод, то спокойно можете и сами да си изработите. Тъй като сега е сезона на черешите, веднага в съзнанието ми излиза идеята за един ”простир от череши” – летвичка върху която са забодени с габъри датите а над тях висят едни хубави, сочни череши. Скъсваш черешата и виждаш коя е датата, е разбира се черешата е малък плод, така че може да модифицирате по свое усмотрение. Проблема е само, ако имате лакоми колеги, които могат да злоупотребят с вашия плодов календар. И един съвет, ако нямате климатик на работа не си правете календара от бързоразвалящи се плодове, а ако пък използвате зеленчуци, знайте че веднага ще се намери някой, да ви заподозрат че употребявате гроздова ракийка със салатка в обедната почивка.

Bon Appétit и помнете: „Една ябълка на ден държа доктора далеч от мен“.


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.