Зимeн цвят и аромат

Искрено се надявам по-голямата част от вас да обичат своята работа и да не ги притеснява факта, че днес е понеделник. Но дори и да сте от тях винаги има седмици които са по-трудни и по-мъчни, важното е те да не зачестяват. Мое лично проучване сочи обаче, че с окапването на листата по дърветата и падането на температурите, цветовете леко се отмиват от дъждовните капки и започват да преобладават сивото и черното и то не само в облеклото ни. Аз обаче си знам, че за всяка нещо си има лек, често пъти той се различава от отровата само в дозировката. Призовавам ви, да не прекалявате с днешното лекарство, което има за цел да оцвети в кадифено червено ако не дните, то поне вечерите ни.

Да си дойда на глътката, т.е. лекарството – дойде време за червеното вино. Не зависимо дали пиете мерло или мавруд от 10 или 110 лв., насладата на всеки момент се крие в детайлите. Разбира се ако сте от разбирачи, ще разчитате на нюансите във вкусовите качества на виното, но ако сте като мен (човек с неособено изискано небце), може да се отдадете и на детайлите около виното.

Като всяка наслада и при тази е хубаво да използвате поне 3 сетива, в случая предлагам да се набляга на вкус, мирис и зрение. Последното може да помогне сериозно на първото. Важно за вкусовите качества на виното е неговото съхранение и понеже малцина имат удоволствието да имат собствена изба, то нека се присъединим към мнозината, които имат импровизирано обособено кътче за вино в своя дом. Ето няколко практични решения за това какво може да направите със старите ски, велосипед, бъчва и какво ли още не. Естетични решения на проблема, как и къде да съхраняваме виното.

Ако случайно ви се намира стара бъчва, която не подлежи на употреба по предназначение, то може да й вдъхнете нов винен живот, като я използвате за направата на поставка за бутилки:

За целта ще трябва да използвате дръжки от стари шкафчета или директно да посетите някой ателие за ковано желязо, от което може и да ви намерят нещо подходящо. Все пак трябва да използваме повторно старите и непотребни джаджи. Има и друг по-лесен вариант, който не е никак лоша алтернатива:

Хубавото вино въври с хубава музика, но дори и сред старите плочи има някои които не са за слушане или просто вече не стават за ползване по предназначение. Е тогава може да си направите някаква такава лавица:

Какво друго върви с хубавото вино, ами уюта на домашната камина. Само че хубавата цепеница може да е полезна и по още един начин на вашето вино:


Металните елементи пък са сглобки от стара жп линия, ако случайно познавате някой от родното жп който има в излишък и се чуди какво да ги прави, може да му предложите да обмените идеи и детайли за изработка. Ако пък ли не:

Хубавото вино и хубавите жени са в пряка връзка. Не знам дали защото след определено количество вино всяка жена е хубава или защото с хубавата жена и киселото вино се услажда. И за двата пола, май по-добрия вариант е втория. Продължавам с логически връзки, само че в уравнението ще намеся още един елемент: та значи имаме жена, имаме вино, трябва да добавим и обувки и всичко си става като по учебник. Само дето има и едни такива жени които обичат хубавите обувки на висок ток, но не могат да ги покажат пред хората защото рискуват да си счупят врата. Ако сте от тях, може да пробвате този вариант:

Идеи, идеи, идеи. Има хиляди, защото май хубавите неща си вървят със всичко. Например със зимни спортове:

Или пък с по-обикновени спортове. Ако нямате удоволствието и опита да карате велосипед в снега и сте зазимили вашия любимец, ето как може да го използвате в домашни условия:

И вместо да изхвърляте за скрап много стария си велосипед 😉

За финал, съм приготвила вариант за всички майстори и за онези които тази есен са подменяли покрива на вилата. Е работяги, вече можете да се отдадат на зимната наслада на червеното вино, с леко напомняне за добре свършената работа през лятото:

In vino Veritas!
Е не знам къде е истината, но пък не пречи от време на време да я търсим и във виното 😉


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.