Отмина неделята. Може и да беше не много слънчева, но за това пък си беше направо топла. Което ми напомня, че щем или не щем скоро ще дойде времето да се сбогуваме със зимата. Вярно март е непредвидим, но пък вчера приключи Световната ски купа в Банско и някак това бе последната снежинка кацнала на рамото ми за тази изтичаща зима. Крайно време е да погледнем към 1-ви март в очакване на щъркелите и първите пролетни пъпки по дърветата. Няма начин и това ще стане, но сега да ето последните снежни емоции от света на изкуството и технологиите.

ИЗКУСТВО
Френските зимни курорти безспорно са красота, но какво прави човек, ако не може да кара ски? Ами разхождане се със снегоходките. И ако има късмет, ще усети онази магия, когато направиш първата крачка върху прясно навалялия сняг. А някои знаят как да подсилват магията. Ето един такъв човек Simon Beck, който прецезира всяка своя стъпка, защото така рисува по снега.

Като всяко изкуство и това е трудоемко и има своите критични моменти. Времето лесно може да заличи дългите часове на работа само с един кратък снеговалеж. Освен предизвикателството от промени в метеорологичната обстановка, друга трудност е прецизността на всяко движение.

Предполагам на всеки се е случвало да чертае на ръка. Определено не винаги геометричните форми се получават така както искаме. Е представете си какво е да правите това с крака и то на един необятен “лист”.

Ето още един автор на рисунки върху снега Sonja Hinrichsen, която се възползва от снежните платна в цял свят и включва в процеса различни хора с различна стъпка и различни идеи.

Ако освен изпращането на зимата с изкуство, ви интересува и това за последните технологии в зимния туризъм този сезон, вижте и Изпращане на зима 2011/2012 – част 2. Ако ли не то предлагам с това да закрием зимния сезон в eko-exo и да погледнем към предстоящата пролет.


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.