Всеизвестно е, че всичко хубаво си има край, дори и циганското лято. Ето защо не е излишно да помислим за студените зимни дни още от сега. За сега няма да ви говоря за отоплителни системи, коефициент на топлопреминаване и енергийна ефективност, а за нещо далеч по практично, ефективно, лесно и най-вече евтино.

Във всеки дом където има зимни дрехи от вълна рано или късно се появяват молци и ако не ги спрете на време може да се окажете с хубава дупка на гърба на любимата си фанела. Другия вариант е по случайност да изперете блузата на неправилната температура и да си имате вече неин пигмейски вариант. Независимо от причината в един момент се оказвате с дузина дрехи негодни за употреба. В такива случаи се появява креативното мислене, вашето или на някой друг – без значение. Ето едно такова творческо и топло решение за неизползваемите вече вълнени дрехи в гардероба ви – направете си шал.

Разбира се най-подходящи за такъв вид шал са кашмирените тъкани, но ако нямате стари дрехи от кашмир си мисля, че и други материи могат да се използват успешно за направата на шал или пък друг аксесоар, например за ръцете:

А ето и едно малко по-декоративно решение:

Това е насоката за размисъл за днес, ако направите свой remake на тази идея, моля не забравяйте да ми пратите снимков материал, за да ви открадна идеята и тя да стопли и моя врат. С пожелания за топла зима, вашата инкасаторка от топлофикация.

Photo: Haute Goat


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.