9 27 12 Lilyboo Christmas Post 2 w

Хубаво нещо на празниците са трапезата и семейното огнище, но има едно нещо което може да накара човек да се усмихне по един по-друг начин. И това е неочакваната картичка от близък или далечен, който точно в този ден на годината се е сетил да те поздрави. Мисля е, ясно че всяко пожелание от близки и роднини е в някаква степен очаквано, което е сладко но друга е „захарта“ когато получим честитка от съученик, колега от предната работа, съквартиранта от 1-ви курс или дори бабата от 3-тя етаж. Но пък е сигурно, че ако не можем да влияем на „неочакваното“, то можем да го предизвикаме. Всяка година може да си набелязвате по един загубен с годините приятел, да го откривате и бам да го изненадате в правилния момент.

Е съзнавам, че тази идея ви я давам малко късничко и може да сработи чак за догодина обаче пък ето ви още нещо в духа на изненадите за Коледа – цъфтяща картичка.

Niko-Niko-plantable-holiday-card-537x435

300 000 дървета се изсичат всяка година във Великобритания за производството на коледни картички. Обаче традицията с картичките може да бъде и малко по-зеле и устойчива и точно това прави Niko Niko със своите растящи картички. Картичките са направени от хартия ръчно производство включваща семена на различни растения, така обичайното поздравление може да се преобрази в разцъфнал букет цветя. От една страна картичката не убива зеленината, а я създава. От друга страна символиката да не подценяваме и подтекста – да започнем годината с шепа земя и вода, създавайки нов живот.

4

Ако идеята ви харесва може да си я закупите срещу нормална за хубава картичка цена, а имате и желание може дори да си я направите сами. Изненадайте другите, изненадайте себе си!

628x471


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.