Така празника наближава, а аз да си призная още не съм украсила. Но когато човек носи празничния дух украсата е подробност, но все пак нужна подробност. Та ако сте като мен и още не сте окачили празничния венец на вратата … ами май е време. Обаче идва голямата дилема с това да сложим ли изобщо венец от външната страна на входната врата, предвид странното им изчезване. И ето го коледния венец от стари парцалки който може да се окаже решението или пък не.

wreath-instructions_7

Красив е и не е сложен за направа, пък и не струва почти нищо. Та дори някой да пожелае венеца на ближния (в случая вашия) мисля, че спокойно ще го сложите в графа „благотворителност“. Пък и ако ви се получи достатъчно китен и шарен, може просто да го закачите някъде на сигурно в дома.

Ето и накратко как се прави.Трябва ви малко по твърда тел от която да направите няколко ринга съединени помежду си, така щото да се получи нещо такова. В случай, че нямате такива сглобки не се притеснявайте и просто свържете на няколко места ринговете с къси парченца телчица завити като уши.

wreath-instructions_2

За същинската част ви трябват няколко различни вида плат. Желателно е да са горе долу с еднаква плътност, т.е. един и същ вид текстил и различни цветове, които се съчетават приятно помежду си. След като сте подбрали 8 – 10 вида шарени ненужни дрехи, хващайте смело ножицата и ги нарежете на лентички. Размерът им зависи от размера на телената конструкция, ако тя е с диаметър около 45 см, то нека лентичките да бъдат око 2,5 – 3 см. широки и 15 см. дълги.

wreath-instructions_3

След като сте накълцали приличен брой лентички започва същинската работа. Завързването им, което не е трудно връзвате на бабешки възел, една до друга лентчиките, като свободните им краища да гледат в различни посоки.

wreath-instructions_4

И когато сте готови трябва да получите нещо такова.

wreath-instructions_5

А за напредналите ето няколко други текстилни венци като идея. И нека не забравяме, че ценното на подготовката за Коледа е че тя събира близки и приятели, които сътворявайки красоти и вкусотии си хортуват и се сближават. Всъщност това е ценното на декорацията и вкусното ядене, че не събират.

wreath-instructions_6

wreath-instructions_8

wreath-instructions_9

wreath-instructions_10


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.