През септември в Париж отвори първото френско котешко кафена. У ла ла. Le Café des Chats почти покрива японската концепция за котешко кафене, но почти. Това е уникално местенце, което жъне все по-голям успех с разхождащите се наоколо любвеобилни котки, но все пак във Франция залагат както на стила така и най-вече на качествената храна и напитки.

images

Малко за концепцията. Идеята на котешкото кафене е в шумния и забързан град да има местенце където стреса си отива за секунди. Основна заслуга за това имат „котките под наем“. Ако си нямате свой домашен любимец може да отскочите и да се насладите на приятната компания на мъркащка котка в скута, уникален чай и вкусна храна. Това си е гарантирана рецепта за прогонване на напрежението, умората или стреса като цяло. И успеха на кафенето го доказва. Работи само от няколко месеца, но вече за да го посетите най-вероятно ще трябва да си направите резервация 2 – 3 дни по-рано. А ако искате да се отбиете през почивните дни, то тогава се обадете две седмици по-рано.

Customers enjoy a beverage as a cat relaxes on an armchair at the "Cafe des Chats" days before the inauguration in Paris

2

Иначе местенцето изглежда наистина приятно, доста уютно и за хора и за животни. За първите интериора е старинен, помещението датира от 15 век – тухла дърво, винтидж мебели. Дори се подлъгах че има и плътна стена с книги, но се оказа тапет – е простено им защото има всякакви дрънкулки, катерушки, купички с храна и какво ли не за четириногите. С други думи, няма начин да не се почувствате приятно.

3

1492510-inline

5

Идеята за котешки кафенете се заражда през 1998 в Тайван, но популярност набира в Токио, Япония където след 2005 година се появяват над 39 такива тематични заведения. Разликата с Франция обаче е една, европейците са си европейци залагат на вкусната храна и напитки в компанията на котките, докато в Япония се заплаща на час за компанията на котките, като има вход още при влизането. Основното обаче е едно котките са най-важни, като за техния комфор и уют се грижат не само посетителите и собствениците на заведенията, но и доста организации защитаващи техни права и условия на труд :).

FRANCE-ANIMALS-FEATURE

6.1

7

Дам Франция пак показа как се прави истински бутиков туристически продукт, нещо средно между СПА, културен и гурме туризъм. Без да измисляш нещо радикално само като модифицираш една добра идея. Като ефекта е двоен удоволствие за хората и нов дом за домашни котки изоставане или осиротяли.

IMG_2856

IMG_2988

За още размазващи снимки и подробности клик тук.

И накрая разбира се честит имен ден на всички празнуващи. Както знаете на имен ден се ходи без покана, но с пълни ръце. Вие изберете дали да занете хубав чай, вкусна храна или котка търсеща дом и топлина (и не намеквам за фурната). Честит имен ден и честит понеделник!

Post_04


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.