Привет в последния януарски ден. Мнозина са на мнение, че сериозните теми трябва да бъдат подхващани в началото на седмицата, а по-леките и приятни да бъдат оставяни за нейния край. Е аз съм на точно обратното мнение и си мисля, че най-доброто начало на седмицата е бавното и спокойно преминаване от приятната почивка към не толкова приятната работа. Един приятен начин за такъв преход е чаша кафе или чай.

Мнозина предпочитат да изпият сутрешното си кафе в офиса, а не в кафето под или до него. И причината не е шефа, а по-скоро миризмата. Докато все още България се чуди какво да прави с пушенето в заведенията, всички ние (пушачи и непушачи) се чудим как да опазим дрехите си от миризмата на цигарен пушек. Е решението вече се задава, нарича се сребърно-йонна технология. Нека опростим нещата.

Какво би се случило ако производител на дрехи обедини усилията си с производител на антимикробни продукти и решения? Отговора е дрехи непопиващи миризмата и замърсяването от околната среда. Това както споменах по-горе се постига със сребърни наночастици покриващи вашите дрехи. Спокойно, докато пуснат и по нашите магазини такива дрешки, сигурно нашите управници още ще се чудят дали да се пуши или не по заведенията – понеделнишки черен хумор. Дано да е хумор.

Обратно към дрехите – техния фин здравословен филтър, защитаващ ви от микроби и миризми ще е устойчив при пране. Технологията е подобна на тази използва при катетрите, пречистването на вода и други подобни сериозни дела. Дано се справи и със сериозното задимяване по нашите заведения.

За по-любопитните ето допълнително инфо тук.

А аз очаквам момента в който гражданите ще изпреварим управниците във взимането на сериозни решение. Пример: сами без принуди, забрани и санкции решим да не пушим на закрити места. Пожелавам ви повече решителност през тази седмица и попътен вятър или дим – от нас зависи?!


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.