За много години! Здраве, щастие и „Каквото дойде“ (Whatever Work, 2009). До тук с официалната част.

Може би трябва да почна така: един от номинираните в категорията „Кофти рекламен клип“ за 2010 е клипа за Коледната благотворителна кампания в подкрепа на децата на загиналите и пострадалите служители от системата на МВР.

Ако не се сещате за самия клип, жокерите са на плаката по-долу, тъй като не открих самата реклама.

Става дума за една традиционна и достойна по своя характер кампания. Само че аз оспорвам достойнствата на рекламния клип. Чудесно е, че известни личности подкрепят кампанията, така трябва да е макар този подход да е преексплоатиран вече. Всъщност това нямаше да се забележи, ако сценария беше по-силен. Вярно е, че винаги е много по-лесно да се критикува, отколкото да се създаде и все пак, нека продължа с ключовия за мен „слаб момент“. Излиза накрая министър Цветан Цветанов и ми казва „Благодаря ви“. Винаги след това „благодаря“ се чудя за какво точно е то. Дали за това, че той не може да осигури добри обезщетения за пострадалите и загинали свои служители и има нужда от електората си. И се получава нещо като Президента Първанов и Българската Коледа. Но при клиповете на последната слава на небесата Първанов вече не се показва. Мен лично, този рекламен „трик“ откровено ме дразни и се надявам „големите умове“ на рекламното дело и маркетинга да се съобразят с мен при изготвянето на следващите си сценарии.

Вярно е, че у нас много неща се разбират погрешно, така се случва и с гражданското ни общество. Доколкото има някакво такова, то е сведено до връзка между хората и властта посредством мобилните ни телефони и всички SMS кампании в които ни въваличат. Може би това е първата крачка към истинското гражданско общество, а може би е най-евтиния начин да откупим гузата си съвест, че нямаме такова.

Е искам да благодаря на зам. министър председателя на Р. България Цветанов и Президента на Р. България Първанов, за гласуваното ни доверие, че ние можем да се справим с проблеми, с които те не са успели. Дано не разчитат само на нас за добрия изход на каузите зад които стоят.

И за всички онези, които са сходни на преобладаващата част от образите в „Каквото такова“
за МВР напишете sms тук, а за президентството тук
Признавам си, че и аз съм към тази групичка, но междуушното пространство ми подсказва, че не е това начина. Не е!


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.