Летящ старт на седмицата

И дойде понеделник, време е за нова статия … е и за малко работа. И двете ще отлетят така бързо и неусетно, че хоп и е дошла Коледа. И понеже идват празници ето един мини празник за науката, инженерите и милионерите които смятат да си подарят за празниците чисто нов хеликоптер разбира се. Дойде време да полети и първият хеликоптер на ток, 0 вредни газове, 100% странна визия това е VC200 Volocopter на e-Volo.

e-Volo_537x357_1

Всъщност VC200 Volocopter е първият електрически двуместен мултикоптер. Разполага с 18 перки, които образуват тягата нужда за неговото излитане и движение. Мултикоптера е направо тих спрямо досега съществуващите отделящи вредни емисии хеликоптери. Друго предимство е отсъствието на явни вибрации. Изобщо машинарийка за чудо и приказка. И както виждаме наистина лети. На 17-ти е направен първият тест в хамбар в Карлсруе, Германия.

Ама какво хамбарче само сигурно с размерите на НДК 😉

Ами това е VC 200 Volocopter развива скорост от 100 км/ч, издига се на височина от 6500 фута, носи товар с тегло до 450 кг., а полета може да е с времетраене около час.

Всъщност подобна джаджа може да си сглобите и сами в къщи, нещо като играчките от шоколадовите яйца едно време. Ето я и инструкцията само трябва да имате правилното „шоколадово яйце“ с правилните части.

Едва ли евтино, но пък сигурно е перспективно що един от големите производители на хеликоптери инвестира в него. Е ако някой реши да ми подари такова, обещавам да направя на покрива освен градинка със озеленена площадка за хеликоптер 🙂

п.п. Дядо Коледа моля те в подаръка е включен платен данък за 2 години и гражданска застраховка. Предварително благодаря!


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.