Къде и кога може да видите и чуете най-често думите „био” и „еко”

Ако сте от София или тази седмица ще пребивавате там, задължително трябва да направите едно нещо… всъщност е задължително ако обичате здравето – своето, това на съседа ви, на планетата ни и т.н. Ако ли не, пак може да го направите от чисто любопитство. Предложението ми е да посетите Био Еко Експо ‘2011, което ще се проведе от 14 до 17 септември, за втора поредна година. Понеже мястото е НДК, а както знаме варненския Фестивален и конгресен център е към тях се надявам и нас да ни огрее и Био Еко Експо да стъпи и на варненска земя – все някой ден. Все пак основната идея е да има по-тясно сътрудничество между двете институции. И не че се опитвам да сравнявам Лос Анджелис и Варна, но там където има море, хората обръщат малко повече внимание на външния вид и здравето и приемат по-лесно новите тенденции в начина на живот и храненето. Следователно има място за дискутиране на идеята Био Еко Експо да има и във Варна. Но тази бележка е само за потенциалните управници на Варна в случай, че някой е попаднал в този блог.

Изложението като всяко такова е насочено основно към производители, преработватели, вносители, износители, търговци, хотелиери, ресторантьори или с други думи бизнеса. Но какво е бизнеса без любопитния и търсещ потребител, та аз си мисля, че може да хвърлите едно око, после да си го приберете обратно и да споделите впечатления с който, когато и където намерите за добре. А може и със самите фирми участнички.

Най-важното всъщност е този начин на мислене и на живот, да набере сила. Явно то се и получава предвид разнообразието от фирми и техните продукти и услуги, които ще представят тази седмица: биологични и природни продукти (храни, напитки, добавки, козметика, препарати, текстил, аксесоари и т.н.); устойчиви технологии; услуги (сертифициращи организации също ще участват); специализирана литература. Това в съвсем окрупнен вид, а продуктите които ми направиха най-силно впечатление и ще са представени на изложението са: възглавниците с растителен био пълнеж, солни сауни, еко свещи (ръчна изработка), дизайнерски чанти от рециклирани материали, соларно зарядно за телефон и 3D пъзели. Но на вас може да ви допадне нещо друго.

И както казват някои „Целта на изложбата е да се подчертае жизненоважната роля за развитието на биологичното производство и да съдейства на фирмите и организациите да намерят своята пазарна ниша в този сектор чрез осъществяване на контакти с международни и български партньори.” Пожелавам успех на начинанието и частниците и дано с всяко следващо издание разнообразието от фирми и продукти да се увеличава. А да, и Варна ви очаква … или поне аз 😉


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.