Накратко казано, излизайте на вън дори и в студа. Особено вие майки с малки деца, но другите да не се усппкояват и за тях важи с пълна сила. Изобщо не си го причинявайте в лошото време да стоите на закрито. Веднага пояснявам: няма нищо общо със закаляването на физиката има повече общо със закаляването на психиката. Мнеее не и закаляване не, а по-скоро оздравяване.
И със сигурност някои дори и след прочитането на текста по-долу ще продължат да се подсмихват подигравателно и недоумяващо под мустак, но това никак не може да ме откаже от тезата ми.
Cat laughing at dog having to go outside in the rain to go to the toilet.
Я дайте след това бързо емоционално избухване в началото сега малко по-систематизирано.
1
Наскоро слушах една психоложка която обясняваше за “прегряването” за това как от целия този стрес в ежедневието ни често се случва мениджъри на най-високо ниво изведнъж да зареждат тази си кариера и да се посветят, както в нейния пример на „малко магазинче за цветя“. И за да не стигаме до там … не че е лошо да си мениджър на високо ниво, но за да не стигаме до големия “взрив” и магазинчето за цветя трябва да умеем да се грижим за себе си. Вижте не е лошо да си имаш “магазинче за цветя” ама около 7 милиарда магазинчета вече ще ни дойдат в повече ;).
tumblr_inline_n0gt9ktXkt1qgz5ka

Не, става дума за това, човек да се чувства добре в живота който си е избрал да живее и да не стига до психиатрия, психотерапия или други по-безобидни форми на лечение на болна психика. Та за това е важно, пак казвам – да се грижим за себе си, и както тя каза „у нас това е малко популярно, че да не кажем дори срамно“. А на вън хората почват да се отварят за реалностите, които са простички: ако аз не съм здрав, няма как това което правя, градя и създавам да е здраво. Било то продукт, бизнес, кариера, дом, семейство, деца, куче, хамстер … абе схванахте идеята. Та няма нищо лошо да се грижим за себе си. Аз знам, че вие си го знаете ама да си го кажем отново и отново не е никак излишно, току виж почнем и да го практикуваме.
teen-girl-eating-apple

И за да сме здрави и да се грижим за себе си просто трябва да открием това което ни разтоварва от всичко онова, което въпреки че обичаме да правим си има и някои други негативи и стрес. Дори и децата и грижата за тях, даже може би те са ужасно стресиращи защото за разлика от това да продаваш нещо си, да пишеш статии или да даваш кредити, при гледането на деца почти ежедневно от някъде ти напомнят колко е важно и деликатно, да не вземеш да му направиш нещо на детето в ранна възраст и после цял живот по психотерапевти, как от това зависи обществото, бъдещето на планетата, вселената и т.н. Което си е вярно, ама нека не го приемаме чак толкова на сериозно нали, че иначе ще изперкаме и ще направим и децата перковци – точно това от което бягаме нали.
angry_baby_coffee

Та сега най-после да се върна на така хубавото – лошо време. Излизайте, защото мили майки (и не само, а и деца, батковци, учащи, лежащи, работещи, и неработещи) въздуха, движението, вятъра, дъжда, студа и снега ни карат да се чувстваме телата си, да се раздвижим, да живнем и да заврим … е преди да замръзнем и умрем от студ. Та ако успеете да слушате тялото си, да се напъните първите няколко пъти и въпреки мозъка нашепващ “къде ще ходиш навън е гадно, ще простудиш детето и т.н.”да излезете и почувствате студа и приятния момент когато му се наситите и се приберете на закрито и приятно местенце като домът ви то гарантирам, че ще сте приятно изморени, но и някак заредени и готови за всички предизвикателства които ще ви предложи остатъка от деня в грижата за децата, дома, близките, работата и т.н. и т.н. (б.л. но докато сте на вън избягвайте да ядете жълт сняг нали)
enhanced-buzz-23705-1292447792-14

Не позволявайте МОЛ-а да ви изкуши или поне не често и излизайте на разходка, в обедната, прибирайки се от някъде изберете пешеходстването или просто ей така защото ви е “стегнала шапката”. Студа дава един такъв сладко боцкав живец много подобен от погалването на клончетата на живо иглолистно дърво.

Обичайте зимата и й се наслаждавайте защото това е най-добрия начин да я преживеем – изживявайки пълноценно.
DT2695.tif

Студена и активна седмица!

п.п. бонус за любителите на дъжда


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.