Имам две любими теми: животните и боклука. Тъй като за първите стана дума в понеделник, днес е ред да се върнем към боклука. Къде са ви найлоновите торбички? Моите в къщи си живеят и се множат в един шкаф и въпреки, че от 5-те години използвам торби за многократна употреба, все някак найлонките успяват да се промъкнат в ежедневието ми. Но всяко добро съжителство има своя край. Ако и вие сте решили да намерите ново жилище за найлоновите си торбички, то тогава има два прости варианта.
Вариант 1: преселете ги в жълтия контейнер за разделно изхвърляне на боклука
Вариант 2: използвайте ги, всичките на веднъж.
Оказва се, че дори и найлоновите торбички си имат хубава страна, защото от тях могат да се направи какво ли не – буквално. Аз лично издирвах как да си направя кошче за боклук от тях, но междувременно попаднах на няколко свежи идеи, които могат да бъдат много полезни и да ви освободят цял един свободен шкаф у дома. Ето ги и находките които открих:

Нека поставим летвата високо:

Cohda Design работят две години върху технологията превръщаща найлоновите торбички в друга форма подходяща да направят тези уникални столове. Има обаче един малък проблем, технологията не се свежда до силен газов котлон и голяма тенджера и вероятността да си направите нещо такова в домашни условия е малко вероятно. Все пак истинските ентусиасти, никога не се отказват и се надявам тук да успеят да намерят малко повече подробности по темата. А за нас останалите варианта е да смъквам леко летвата и да преминавам към сектора “Я това требе го можем”.

Колко души могат честно да си кажат: Чантата ми е истински боклук 🙂 едва ли са много, пък някак нямаме навика да се хвалим с такива неща. Както се казваше обаче: “Традициите не са това което бяха” и си е точно така, нещата се променят и ето тези чанти са доказателството.

Произведени изцяло от найлонови торбички в Гана, където имат същия проблем като нас – найлонова украса за дървета и полянки. Но там си имат G-lish Foundation който променят пейзажа – буквално, повече инфо може да намерите тук.

Ето и едно решение за разведряване на домашната или офисна атмосфера.

Един класически стол, превърнат в многоцветна дъга от плетени найлонови торбички. Тази свежерска идея е дело на Malene Lund Rasmussen и бе представена миналата година по време на седмицата на дизайна в Копенхаген. Да видим тази година какво ще ни покажат.

И понеже идва лято, ето едни сандалки изплетени изцяло от така познатите ни пазарски торбички


Има вариант и на боти, но тях ще ги запазя за есенния сезон 😉

И накрая нещо красиво и лесно

Ако можете да плетете значи можете всичко. С найлоновите торбички като суровина и уменията си за плетене може да си направите: мебели, чанти, сандали, шапки, бижута и какви ли още не аксесоари за вас, за мен, за дома. А ако експеримента не се получи, не се тревожете жълтият контейнер за разделно събиране на боклука винаги е в готовност да погълне найлоновите торбички, пластмасата и метала.


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.