Събота и неделя отминаха. До тук няма повод за усмивки. Обаче кой не обича подаръците, а те вече могат да предизвикат добри емоции.

Обичайно в някой от почивните дни се занимавам с къщата: чистене, пране, готвене, котешки занимавки, цветарство и каквото там се сетите. Аако не се сещате, то наслаждавайте се на тези дни и вашето време ще дойде 😉 Та подреждам си аз любимия кухненски шкаф, който е висок колкото мен и за сега ме бие по широчина, и установявам че 50% от мястото е заето от празни буркани, а в мазата положението е близко до 100%. Та отново опирам до въпроса, какво може да направи човек с толкова много буркани. Ето ви нещо любопитно: да опакова подаръци.

Вкусни, странни, забавни, здравословни, безполезни но поднесени по любопитен начин. Опала, вижте номинациите за шантави подаръци в буркани 😉

Няма нищо по нормално от това в един буркан да има храна, така поставен въпросът с подаръка звучи доста досадно, но пък всичко е в детайлите. Ето ви малко подробности: брашно, како, захар, ядки, подправки. Всичко това подредено на слоеве, запечатано и поднесено с картичка на която пише рецептата за страхотни празнични сладки.

Нями продължавам с вкусните подаръци. Както знаем 52% от мъжете и 50% от жените в България страдат от сърдечно-съдови смущения. Една от причините е нездравословния начин на живот и високия холестерол. Ето защо един буркан пълен с полезните мазнини на ядки като бадем, орех и лешник, ще е вкусен и полезен подарък разяждащ лошия холестерол.

Разбира се може да напълните буркана и с готови домашни курабийки или микс от бонбони. Здравословна или пък не съвсем храна, сладкиши и провизии – решението е ваше. Може да се пошегувате с приятел, който не е привърженик на спанака. Сложете зеления треволяк в буркан и поставете забавен етикет с колаж от Попай Моряка с лицето на въпросния приятел.

Буркана може да бъде и доста нежен подарък. Например той е страхотна мини оранжерия за пролетните цветя през студените месеци. Това е един от основните ми проблеми през зимата, как да съхраня топлолюбивите растения. Ето едно смело предложение:

Понякога ни се ще да подарим неща които са трудни за опаковане.

Един красиво украсен буркан с надпис „Истинско приятелство“ или пък „Вечната ни любов“ може да създаде един магически момент и усещането, че човек е прекосил 9 планини и морета за да го отмъкне от магическата кухня на някой вълшебник.

И докато още сме на магическа вълна ето още един приказен буркан

И на изпроводяк, лек анонс към най-вълшебния месец в който се случват чудеса, особено ако и ние им помогнем 😉


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.