За да ни се случват хубави, неща трябва да вярваме в тях – всеизвестна и доказала се истина. Ето защо и аз реших да напиша писмо до дядо Коледа. Признавам, малко позакъснях и не знам дали и с експресна куриерска поръчка писмото ще стигне навреме, но в края на краищата, ако белобрадия старец не успее да го изпълни тази година, то нямам напротив да го стори догодина.

Всъщност за да се изпълни и вашето писмо, освен вяра дядо Коледа ще е нужно и да сте били добри през изминалата година. Сега е момента всеки да си направи равносметката, че на 25-ти да няма неприятни изненади. Е случай, че стигнете до извода – „май не бях много послушен/а тази година” нека ви успокоя, че през 2011 може да се поправите, всъщност ще можем да се поправим. Идеи за „поправителния” ще дам в някое от следващите писания. Обаче аз настоявам да си довърша писмото.

Дядо Kоледа ако прецениш, изпълни всичките или поне 99% от желанията ми:
1. Моля те довърши велоалеята във Варна, и научи пешеходците и шофьорите, че както пътищата са само за автомобили, тротоарите само за пешеходци, така и велоалеята е само за велосипедисти.
2. Стискай палци на висчки, усилено трениращи дисциплината – хвърляне на боклук от прозореца, и дано най-после да почнат да отбелязват кошове – такива за боклук.
3. Накарай всеки, който не е минал профилактичен преглед при личния си лекар и стоматолог, догодина да го направи.
4. Гъделичкай хората поне през 360 дни от годината, току виж лицата им се изкривяват по-често в онази гримаса, как й се казваше – усмивка.
5. Направи така, че шофьорите да не паркират върху тротоарите и алеите предназначени за велосипедисти и в знак на благодарност пешеходците да спрат да пресичат на червено.
Уф дядо Коледа, май ако продължавам така, ще ти разваля празника, затова последно:
6. Гъделичкай хората поне през 360 дни от годината, току виж лицата им се изкривяват по-често в онази гримаса, как й се казваше – усмивка.
Абе хора, утре е бъдни вечер. А аз май не се постарах достатъчно, за да ви помогна да се заредите с настроение. Затова ще се опитам да ви се реванширам. Убедена съм, че ако имахте възможност да видите каква усмивка съм отпрала, щяхте да се заредите веднага. Ето защо ви я показвам най-зареждащата ми усмивка:


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.