Започва седмицата на Коледа. Това е времето през годината, в което дори и да не вярваме в чудеса, тайно в себе си се надяваме те да съществуват и да ни се случат. И да отричате и да не отричате полза няма  От друга страна, това е седмица в която близки и роднини се събират и разпалват позамрялото домашно огнище. И понеже настроението рядко идва само, смятам че трябва всеки да стори нужното за да го провокира. Предлагам ви една приказна разходка из между два свята, която да върне вярата ви във вълшебствата или поне усещането за красота в простичките неща.

Ако сте позабравили детските приказки и отдавна не сте разлиствали книгите на Братя Грим, то следващите снимки няма как да не разбудят детските спомени. Затова вземете чаша с горещо какао, настанете се удобно, загърнете се в някое пухкаво одеало и оставете фантазията да ви води.

Тази вълшебна къщичка се нарича „Hameau de la Raine” (или Queen’s Hamlet) и е построена в парка Chateau de Versailles за Мария Антоанета между 1785 – 1792г. Определяна като непретенциозна селска къща Hameau de la Raine е на брега на езерце заобиколено от китна зеленина. Явно разкоша на дворците понякога трябва да отстъпи на простичката красота на селския уют.

Малка спретната къщурка на сред гората. Ако по време на разходката си в планината попаднете на такава малка белота, то няма начин да не разтъркате очи подозрително.

Със своите чудати размери (3,7м х 4,5м) въпросната спретната къщурка във викториански стил провокира човек да надзърне и вътре. А там, ви очаква запленяващ бял интериор с шантави решения, от които ще ви се прииска да изпробвате всичко: столче, диванче, леглото, библиотека.

Пожелавам ви някой ден, когато пораснете и вие да си имате такава къща за парцалените си кукли. Без майтап. Тази малка къщурка се казва само „Хензел” и е домът на куклите. Съпругата на архитекта Hugh Comstock го помолила да построи място където да си държи парцалените кукли. Малко налудничева история, но пък какво ли не прави човек от любов.

Следващото място извадено от приказките се казва Tuck Box и ако се озовете там задължително изпийте чаша чай и купте подаръци за близките. Току виж намерите вълшебна пръчица или летящо килимче, и в тази връзка, може да купите нещо и за мен 😉

Още една приказка със съвсем съвременна датировка, което не й пречи да завладее въображението ви. Каменни стени, топло дърво и специфичен дизайн, ще ви накарат да мечтаете за домашни курабийки и разкази край камината.

Не липсват приказни места по тази планета, но не е нужно да сте на някое от тях за да имате приказна Коледа. Просто е изпейте една коледна песен сутринта докато сте в банята и деня ви ще мине като по чудо леко и усмихнато … както и този на съседите ви 😛

Дзън, дзън, дзън, дзън, дзън, дзън – еленски впряг стои отвън!

П.П.Наистина би било магичeско на сред прашния и шумен град да се появи истински еленски впряг. Само давам насоки как да впечатлите децата, любимата или просто да зарадвате квартала 😛


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.