Птича Коледа

Зън, зън, зън студ голям е на вън. Тъй като наближава един хубав и светъл празник, си мислех как да подобря настроението. Първото за което се сетих е подходящата украса и както забелязахте започнах да ровя за еко коледни дръвчета, за хубава снежна декорация на дома и за подаръци на колегите. Чудите се каква ще е следващата крачка ли? И аз се чудих и даже сама се изненадах колко хубаво нещо може да е търсенето на коледни настроение и начините да го събуди.

Какво ще кажете за птичи коледен венец, само някой да не си помисли че ще направим коледната пуйка на венец, всъщност е точно обратното. В това смразяващо време, много лесно може да повдигнете духа на съседите – тези които познавате и тези за които дори и не подозирате, с един красив и полезен венец. Е да запрятаме ръкави, че до Рождество остават само 11 дена и нямаме много време за правене на добрини.

Крайната цел която гоним е нещо такова:

На кратко това е един венец от семена и други вкусотии, който хем е коледен, хем повдига духа, хем прави ще нахрани птиците и хем и вие ще се почувствате по-добре.Направо може да го кръстим „хем“ на степен „N“ 🙂 Нужните продукти за този коледен подарък за птиците в квартала са:
3/4 ч.чаша брашно
1/2 ч.чаша топла вода
3с.л. царевичен сироп (предполагам и захарен ще свърши работа)
1 пакетчежелатин
4 чаши храна за птици (смесица от семена, сушени и преси плодове)
хартия за сладки

От тук на татък сигурно се досещате: Желатина се разтваря в хладката вода. Смесват се захарния сироп с брашното и се прибавят към желатина. След като се получи хомогенна смес, се добавят семената и плодовете. Всичко се разбърква, като трябва да стане на доста гъста и лепкава смес. От тук на татък следва моделирането, то може да се направи на ръка или да се използва силиконова форма за кекс.

Търсеният краен резултат е нещо такова:

Всъщност истински търсеният резултат е този:

Май от всичко коледно до тук, това е най-сполучливото ми предложение. Така де идва Рождество и основната идея е да бъде по-добри и да се сетим за онази думичка … милосърдие.


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.