Разопаковайте Коледа 2012

Тази година предлагам по-навреме да сложим коледната украсата в eko-exo.com. Започвам с една шантава горичка от коледни елхички. Предпочитан материал – дървесина и нейните производни. Търсеният ефект естествено е еко в цвят зелен, макар за някои дръвчета да не ни достигна боичка 🙂
Нека засаждането на празничното настроение започне сега!
Както си повелява естествения ход на растеж и развитие на всичко в природата, започваме от едно малко предложение от картон или мукава, което ще заснежи лавици, маси и камини

Може и вариации от заснежени и незаснежени дръвчета с украса или без.

Едно време кулминацията на украсата беше поставянето на звездата на върхът на коледното дръвче. Тя е символ на изгряващото начало, на живота … освен това е лъскава и блещука, радва окото и като цяло е един от любимите празнични символи. В тази връзка идеята за дръвче направено от звездички може би не е лоша. Е това е картонено, но пък всеки може да направи свой „прочит“ на идеята:

Ето и едно предложение за напредналите в курса по дърводелство:

И вариант 2, в привидно по-големи размери:

Е разбира се ако си купите готовия вариант на тези предложения спокойно може да го поставите и на лавицата с книги. А в случай, че се вдъхновите може да си направите свой вариант в размер адекватен на истинско коледно дръвче.

Връщам се обратно към по-лесните варианти за „засаждане“ на домашна елха – използвайте „разсад“ от сорт рециклиран картон:

А ето и едно предложение за почитателите на книгите, които вече се чудят къде и как да ги подреждат:

Миналата година пробвах този вариант с различни книги и пак се получи много красиво. За тези които нямат достатъчно място, ето и един по-умален вариант:

И накрая завършвам с едно гигантско предложение, от което могат да се възползват магазините за мебели:

Толкова за днес от страната на генно модифицираните коледните дръвчета от рециклираната дървесина и картон 😉


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.