Понеделник е, и ми се ще да започна тази седмица ведро и зелено. Щях да ви разкажа за един уникален био перилен препарат, но попадах на нещо далеч по подходящо за понеделник сутрин – Фестивала „Петте сезона“ в Белгия.

Тъй като 2010 бе годината на биоразнообразието участниците във фестивала – група артисти представят своята гледна точка за това как човек взаимодейства с околия свят. Идеята е чрез зелени скулптури да покажат как хората влияят и са свързани с природата. Впечатляващи и разбираеми произведения на изкуството, които дори и да не разберете няма как да забравите.

Ето и някои от тях:


Кожа 2, автор: Uysal Mehmet Ali

Скулптурата представлява щипка защипала кожата на плаетата – тревата и я издърпала на височина 6 метра. Вселената и „Гъливер“ и идеята че ние сме просто хора разхождащи се по кожата на планетата.


Погребение за един дъб, автор: Michel Davo


автор: Marvayus


В езерото на сърцето, автор: Werner Moron

Скулптурата е вдъхновена от Аватар и е визуален образ на сърце, което с времето ще придобие своя смисъл, когато природата свърши своята работа. С времето тази кална дупка ще се напълни с вода, ще се покрие с растителост и ще привлече животни превръщайки скулптурата в едно истнско езеро.

автори: Dimitri Xenakis  и Maro Aveabou

Източник:www.festival5saisons.org


| RSS feed for comments on this post

One Response

  1. 1 lilia
    2011 ян. 17

    Определено там имат традиции в парковото оформление.Струват си красотите.Много са романтични.