Ремебелирайте

Тая работа с рециклирането е опасна. Напоследък все се оглеждам за цветните контейнери и редовно заглеждам какво има около тях. Например около зеленият контейнер за стъкло напоследък редовно има стъкла от прозорци, леко счупени, но пък сериозно големи парчоци. Ако стъклото не се рециклира, за да се разгради в природата са му нужни около 4 000 години (+/-) стотина. В същото време стъклото е супер лесен материал за рециклиране, но не пък в къщи трудно може да направите това. Лесното е обаче повторната му употреба по нов и практичен начин. Ето една идея за това как да оползотворите старите стъкла в случай, че се съмнявате дали някой ще ги рециклира. За целта ви е нужна още една практична вещ: вакум помпа за отпушване на канали. Ето го и търсения резултат:

Простичко, забавно и елегантно, какво повече му трябва на човек. Едно намигване от Sam Lofgren „бащата“ на примерите по-горе.
Продължавам на татък със синия контейнер, който е за хартия и картон. Неговото съдържание може чудесно да ви послужи за нуждите на меката мебел у дома.

Основата на модулната конструкция е направена от твърд картон, отгоре използвате налични платове и дамаски. Всяка клетка може да е в различен цвят или с различна тъкан, така ще се получат различни възможни вариации за групиране и все ден може да имате различна всекидневна.

За края оставих жълтият контейнер – пластмаса и метал. В случая че на скоро сте боядисвали, пък и да не е било много скоро със сигурност в мазето се спотайват дузина кутии от бои, които може да използвате за декорация на сетната – не говоря за боите а за кутиите им. Вижте какво има предвид:

Е разбира се препоръчително е преди да вземете капаците, да оползотворите боята. Вариациите за това са много: от дома и градината, до пейки, лампи, оградки и други подобни пред входа на блока.

Изхвърляйте по-малко, забавлявайте се повече.


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.