Светещ облак в мрачни времена

Идат тайфуни, идат избори с други думи идат тъмни дни – Helloween. Но пък след него идва нещо наистина светло – Денят на народните будители. Е светлите празници стават такива, ако си ги направим сами. За нещастие или пък не повечето неща ако се разбират, то се разбират директно. В тази връзка ето една буквална трактовка за светлост. И понеже сме в наистина объркан, та понякога сбъркан свят, ей го днешния сбъркан герой – един светещ облак.

Този облак може да се определи като нисък купесто-дъждовен, но пък с висока и светла цел. Разположен на не повече от 3-4 метра над земната повърхност в Калгари, Канада не се очаква да участва в бури и тайфуни, освен идейни такива.

5000 мъртви електрически крушки с нажежаеми жички оживяват с помощта на 1000 работещи и съдействието на техния „Джапето“ – Caitllind Brown. Зад този приказен облак, чийто блясък е видим само вечер, стоят:

метална мрежа

стоманена конструкция

дузини дарени изгорели електрически крушки

и доста работа.


Този облак си прилича с истинските по едно – всички ние, застаналите под него, можем да го управляваме – да го светваме или изгасяме, да го направим светъл и сияещ или тъмен и застрашителен.


Така или иначе това си остава един необичаен облак, който сияе, въпреки че е дъждовен. Дъждът му е тих и спокоен – даряващ живот, а не всяващ ужас и потрес. Всъщност всички облаци трябва да бъдат такива, но за сега не сме ги заслужили с нищо, а точно обратното. За това затворете хубаво прозорците и уплътнете добре фугите около дограмата – зимата предстои.


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.