Привет, привет. Седмицата едва започна а интересните събития врят и кипят наоколо – новини, срещи, концерти. Това е отправната точка днес. Както винаги идеята е всеки да намери нещичко за себе си. Започвам с новините от света на технологиите. Няма нищо стряскащо, защото иде реч за ново поколение батерии, което може значително да улесни живота на всички ни. Става дума за въздушно-литиеви батерии, за мое голямо съжаление това не са батерии които са част от въздуха и са наразположение на всякъде. Всъщност използват въздух за да съхранят енергията и уникалното е, че задържат електродите супер дълго време. Така например с тях може да се кара електормобил в продължение на 800км. Вижте малко повече на непрофесионално ниво, ето тук.

Пак в посока предстоящи интересни неща, но този път в по обозримо бъдеще. Всъщност още този петък, може да станете част от инициативата на Фондация Карин дом – Cafe Societe. Всеки месец се организират срещи с известни личности, на по кафе или чай и се разговаря на тема благотворителност. Остават мисля още 3 такива срещи, като за месец юли датата е този петък 27.07. Този път гост ще бъде проф. Диана Гергова, която е сериозно име в световната археология в частта за траките. Тематично, защото сбирката от дузина тракийски съкровища – тези от Панагюрище, Маломирово и Златиница, Летница, могилата при Синеморец са във Варненски Археологически музей до края на септември. Та обратно към срещата с проф. Гергова мястото е Радио Варна, началния час 18:00. Може да си носите бисквитки за кафето или просто да си поприказваме за благотворителността каквато е по света и у нас. Още малко инфо може да намерите тук.

И на края една музикална покана за тези които обичат хармониката, джаза, блуса, фънка и изобщо хубавата музика, която се получава при комбинирането на тези стилове. В събота започва един малко известен фестивал, който е по инициатива на един човек, но зад него стоят много класи изпълнители. Всъщност нека първо чуем нещо на headliner-а

Може дa чуете Александър Паклин (Русия) заедно с Ben Bouman (Холандия), Viola Barends (Холандия), Слава Виноградов (Русия) в събота 28.07. в Пирати бар (Варна) начало 21:00 часа. Вход свободен, но който има желание може да остави по нещичко в касичката на музикантите. С този концерт ще бъде дадено началото, от там на нататък следете eko-exo.com или във facebook групата на Harp Summer Festival.


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.