Привет
Давам старт на седмичния бюлетин „Задни мисли“, който ще е кратка селекция с изровеното през седмицата без задължението да обхваща плътно периода понеделник – неделя. Идеята е да „архивирам“ интересни статии, които си струва да бъдат прочетени, обсъдени и запазени. Ако и на вас ви харесат – чудесно, ако ли не – още по чудесно може да си по разсъждаваме на глас. Предполагам, че част от темите и тезите ще са интересни само за конкретния момент, но който иска да се върне към тях след време – ще знае къде да ги намери.

За днес предлагам тези:

1. Абитуриентите са много обсъждана тема през тези дни, обаче на мен никак не ми е по вкуса. Точно за това не се дърпайте от заглавието на статия в Дневник: 10 неща, които абитуриентите няма да чуят в прощалната реч. Тя касае колкото випуск 2012г., толкова и мен и този до мен, пред мен, около мен, пък може би и вас. Пада си малко от типа писания „Опознай себе си“, обаче кой знае може пък и наистина да научите нещо ново за себе си. Цък тук.

2. Изкуство и молове. Някой може да си каже, че това са две взаимно изключващи се понятия, обаче аз и явно не само аз мислим малко по-различно. Още когато видях колко търговски центрове се строят във Варна и как първият такъв взе да замира си помислих: „Колко хубаво би било да има един мол само за изкуство, всичко под един покрив – красота“. Ето една статия по темата в Gradinko.bg: АРТ МОЛ, МОЛЯ. Идеята е малко по-различна, но си струва да бъде прегърната с една, две и повече ръце. Цък тук

3. Казват че хубавите неща ставали случайно и така съвсем случайно търсейки смисъла в живота попаднах на едно място пълно със смисъл. Личен блог на Ива Колева, която постоянно прави нещо и по-важното – нещо за другите. Тази жена има толкова енергия, че колкото и да ви е скапан деня пак ще успее да ви запали пламъчето. И ако се чудите това или онова къде да го сложите или как да уплътните времето си, отделете минута и посетете този блог, където постоянно се прави нещо за някого – ей така заради удоволствието от споделянето. Ива Колева със сигурност ще има предложение и за вас или пък вие за нея, някоя страхотна идея. С едно изречение: това е Мястото в случай, че се чудите къде, как и на кого да помогнете. И не чакайте до Коледа за да го посетите. Цък тук

Толкова за днес – скромно 🙂

А да и честит Деня на парковете, който отбелязваме днес … е или поне би следвало да го отбележим. Това е българския аналог на европейския ден на парковете, който е на 24 май. От EUROPARC (Европейската федерация на националните и природни паркове) изберат точно тази дата, защото през далечната 1909г. в Швейцария са създадени първите в Европа девет национални парка. Така през 1999г. Генералната Асамблея на Европейските паркове обявява 24 май за вой празник, но по разбираеми причини ние сме си избрали да празнуваме на 28 май. Няма лошо, нека има празници.


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.