Какво правите когато ви е скучно?
Не съм правила анкета, затова малко ще спекулирам с отговорите на този въпрос и евентуалните резултати, които биха се появили. Така или иначе моята анкета не би се получила обективно, защото имам скромното мнение, че хората с които общувам са разумни и смислени типове. Та ето извадка по темата така както аз я виждам за съвременното общество:
Какво правите когато ви е скучно?
гледам телевизия 38%
играя на компютъра 21%
излизам на кафе 40%
друго 1%
Това разбира се са все окрупнени вероятни отговори, за да не изпадам в детайли още в началото.
От горните нагласени от мен данни, за пореден път се налага мнението, как медиите манипулират, как съвременното общество се нуждае от работна ръка, а не от активни хора. Понеже често пъти, когато някой се опита да разбули дадена конспирация или пропаганда използва сходни методи за разобличаването, на мен не ми се ще да постъпя така с вас. Ще ви представя един откъс, който достигна до мен благодарение на Кирил Момчилов, за което му благодаря. Този мини филм, признавам не ми повлия по начина, по който е замислен, но пък ме провокира към днешната статия и подкрепя горната стакмистика. Това обаче, което ми направи впечатление във видяното е една реплика:
„Значи, унищожаването на отношенията между хората, е най-добрият начин за унищожаване на неприятеля, използвайки неговия народ против него самия.”

Мисля, че няма две мнения, цитирания план работи, моят въпроса е защо. Хайде няма да ви мъча и сама ще си отговоря, и без друго живеем в шизофренично време, отговора е прост – защото не сме достатъчно добри хора. Това е факт с ежедневни, ежечасни примери от делника на всеки един – какви са отношенията помежду ни – примитивни, агресивни, трудни, даже мъчителни (мамо не говоря за теб, обичам те).

Забравете логичните доводи и факти, честно казано колкото повече човек рови в една помия, толкова повече си опръсква очите. За да живеем по-добре, просто трябва да закрепим отношенията помежду си, да заздравим връзките с приятелите, близките, колегите.

Широко се стели мнението, че ако си добър, значи си наивен, а от там и уязвим. А всъщност сме уязвими когато сме сами, недоволни и агресивни. Всеки избира как да поправи света в който живее и който най-често не харесва, аз ви препоръчвам да загърбите стандартните псувни, мрънкания и забележки, и да наблегнете на усмивката, дълбоките вдишвания и честото мислене за хората които обичате

Така отговора на горния въпрос мисля, че ще се промени значително, защото хората няма да се самоизолират вкъщи пред телевизора и компютъра или пък в своята мини семейно-приятелска общност.
Какво правите когато ви е скучно?
не ми е скучно, защото съм активен гражданин 99%
не разбрах въпроса 1%

Съжалявам за провокиращото заглавие и се надявам, с всеки един ден да се увеличава броя на хората за които мислите с усмивка.


| RSS feed for comments on this post

3 коментара

 1. 1 Кирил Момчилов
  2010 авг. 30

  Страхотна статия! Ако не изкажеш мнението си, не провокираш интерес, за съжаление. Затова, нека уточня позицията си. Нещата, които пускам, не са материали, създадени от мен. Мнението ми е, че всяка информация, независимо подвеждаща или не, е приложима по един или друг начин. Няма лоша информация – крайност, но факт. Материалите са по-скоро тези, които ми правят впечатление. Сред тях са някои от книгите, които поставят началото на науката, наречена „военно изкуство“. Що се отнася до шизофрениците, например Никола Тесла (лош пример), те действително са много далеч от истината! Не ги слушайте! 😉

 2. 2 Антова
  2010 авг. 30

  „всяка информация, независимо подвеждаща или не, е приложима по един или друг начин“ абсолютно съм съгласна с теб. Въпросът който се заражда в мен, съвсем естествено, е защо често пъти си спестяваш своята гледна точка върху нещата които пускаш?! 😉

 3. 3 Кирил Момчилов
  2010 авг. 30

  не си ме питала – не съм ти отговорил, Марморке 😀