Разликата между тъмнината и светлината може да се окаже една пластмасова бутилка пълна с вода. Добре дошли на Филипините. 7 107 острова разположени в Югоизточна Азия. Това е една от страните с най-голямо биоразнообразие на единица площ, в топ 10 на света или някъде там. Климатът е горещ, влажен и тропичен. Истинско райско кътче, населявано от над 92 млн. души. Всъщност Република Филипини е на 7-мо място в Азия и на 12-то в света по гъстота на населението и както се досещате част от филипинците живеят доста … натурално.


Ако живееш на място изградено с твоите две ръце и с подръчни материали е разбираемо да нямаш прозорци. Слагали ли сте тапети около прозорците – неприятно занимание. Е явно филипинците са го установили преди мен и са решили проблема радикално. Обаче възниква един друг проблем, тези които нямат прозорци обикновено нямат и електричество. И тук идва ролята на пластмасовата бутилка пълна с вода. Изобретение на няколко студента от Масачузетския технически университет. Въпросното изобретение работи като рециклирана електрическа крушка използваща възобновяем енергиен източник. Ролята на електрическата крушка играе рециклирана пластмасова бутилка пълна с вода и малко белина, а електрическата мрежа е заместена от слънчевата светлина. Крушката се инсталира директно в керемидите:

Останалото е работа на слънцето и водата:

Простичко решение за къщи без електричество с помещения без прозорци.

Е тези натурални осветителни тела с живот от около 5 години вършат добра работа макар и само през деня. Важното е, че се потвърждава извода: Истината е в простичките неща 😉


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.