Архив: март, 2010

Вашата страстна седмица

Днес е първият ден от Страстната седмица, но желанието ми да задълбая в християнски догми и традиции е сведено до минимум. Не ме разбирайте погрешно, от дълги години Великден е моя любим празни. Той ме заразява с един особен дух, който надминава еуфорията около Коледа, тръпката покрай рожденния ми ден и щастието покрай именния. Всички тези емоции присъстват в седмицата, която е пред нас, но има и още нещо. Съчетанието между зараждащата се  пролет и желанието за прераждане и обновление. Ако не сте го усетили още, имам няколко идеи за вас, дано ви допаднат, ако ли не, дано поне ви вдъхновят за нови преживявания.
… прочети целия текст»

Винаги съм обичала различността, да съм в опозиция и да отстоявам трудноразбираеми за мнозинството идеи. Но не за мене искам да говоря сега, а за инициативата на World Wild Found (WWF) – «Часът на Земята».

Често пъти индивидът, разбирайки уникалността си, решава, че той е най-умният и най-можещият и отрича всичко, което е създадено от друг, и за което не се е сетил той самият. Време е да признаем, пред себе си, че колкото и да сме различни един от друг, колкото и да сме инакомислещи, има моменти в които трябва да се обединим в името на нещо малко по-голямо от нас самите.
… прочети целия текст»

Първа пролет в епруветка

Представете си ясно слънчево небе, в което плават пухкави бели облачета, гонейки се помежду си. Заслушайте се как в далечината колеблива птичка запява, като със всеки слънчев лъч събира смелост и извива все по-кичеста песен. Кичеста като полянка покрита с минзухари. Ако поемете дълбоко дъх, може да усетите аромата им. Това е моята малка частица пролет, която искам да споделя с вас на днешния 22 март.

На този празник, когато времето позволява, повечето от нас излизат сред природата. Но напоследък се огледах и забелязах следното. … прочети целия текст»