Архив: юли 22, 2010

Математиката и душата

Наистина се старая да избягвам дългите статии, но днес след двуседмично мълчание, няма как да не ми простите за този не малък обем.

Това което често пъти само усещаме и мъгляво можем да обясним с думи, често пъти не е нищо ново под слънцето. Ето защо когато попаднах на тази част от книгата “Човекът без качества” на Роберт Музил не се стърпях. Става дума за математика, за душа, за човека, за логиката, за емоциите, за пътя по който сме тръгнали, и този за който сме пропуснали отбивката – “Има нещо гнило в Дания”, но лека полека всеки стига до извода, че живее в тази гнила Дания.

И тъй като литартурата е затова, всеки да открие своята истина, а не друг да му я обяснява, просто отделете малко време и се надявам и вие да намерите нещо за себе си.

И наистина накрая – цитатът може да ви се стори дълъг, може в началото да ви е малко мъгляв, може да е труден за четене и още по-труден за разбиране, но аз ви предлагам просто да се отпуснете и да се оставите на емоцията. В края на текста по-долу, просто усетете това което е вътре във вас или отидете да изпиете една бира.
… прочети целия текст»